Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ima dve pasti

Prva past je cena dopolnilnega zavarovanja. Lahko se vam zgodi, da pri isti zavarovalnici plačujete za iste storitve do 80% višjo premijo. Kaj storiti, da ne pride do tega si preberite na zgornji povezavi.

Druga past je trimesečna čakalna doba. Lahko se vam zgodi, da se znajdete v bolnici, kjer vam povedo, da bodo stroški enormni, da pa ste žal zamudili rok za sklenitev zavarovanja…

Vsem prebivalcem Slovenije zato svetujemo, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenete pravočasno. Na zgornji povezavi svetujemo, kako se temu izogniti.

Smo zavarovalniška agencija e-Zavarovanja d.o.o., v nadaljevanju smo zbrali nasvete na temo dopolnilno zdravstveno zavarovanje s katerimi se boste izognili težavam in branju drobnega tiska. Pri nas lahko sklenete tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje ONLINE.


6 nasvetov kako skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Najprej preverite katere so zavarovalnice za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Čeprav imamo v Sloveniji celo vrsto zavarovalnic, dopolnilno zdravstveno zavarovanje ponujajo le 3 zavarovalnice.

Smo zavarovalna agencija e-Zavarovanja d.o.o. Pri nas lahko na enem mestu primerjate vse ponudnike ter njihove cene in ugodnosti, ki jih nudijo ob sklenitvi ter dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenete na povezavi dopolnilno online.


Dodatno zdravstveno zavarovanje cena

Pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju cena ni enaka za vse zavarovance.

Pri enaki zavarovalnici lahko plačujete do 80% višjo ceno od ostalih zavarovancev.

Če ste bili leto dni  ali več brez dopolnilnega zavarovanja in želite skleniti zavarovanje, boste za vsako polno leto, ko zavarovanja niste plačevali morali plačati 3% višjo ceno zavarovanja, vendar skupaj maksimalno 80%.

V Sloveniji dopolnilno zdravstveno zavarovanje ponujajo tri zavarovalnice: Vzajemna, Triglav in Generali.

Podrobne cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in ugodnosti, ki jih zavarovalnice ponujajo ob sklenitvi lahko preverite na povezavi premija dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Cena, ki je napisana v tabeli spodaj, velja le za zavarovance, ki niso bili brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja več kot eno leto oziroma 365 dni.


Sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja

Smo zavarovalna agencija e-Zavarovanja d.o.o.. Omogočamo vam sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ONLINE .

Na enem mestu lahko izbirate med vsemi ponudniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

ZA TELEFONSKO SKLENITEV NAS POKLIČITE NA 040-556-489. Izpolnjen spletni obrazec šteje enako kot vloga za dodatno zdravstveno zavarovanje.

Vprašanja, ki se postavljajo v primeru sklenitve so še:
kje naj sklenem zavarovanje
kdaj začne veljati zavarovanje
katero zavarovalnico naj izberem 

ONLINE SKLENITEV dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja omogočamo na povezavi dodatno zdravstveno zavarovanje Online.

Takoj, ko izpolnite obrazecboste na vašo e pošto prejeli potrdilo o oddanem naročilu za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.


Menjava dopolnilnega zavarovanja

Menjava dopolnilnega zavarovanja oziroma postopek menjave zavarovalnice je pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju preprost.

Stranka, ki se je odločila za menjavo zavarovalnice nam le sporoči pri kateri zavarovalnici trenutno plačuje dopolnilno zdravstveno zavarovanje. To lahko stori tako, da nas pokliče po telefonu ali izpolni obrazec za ONLINE ZAVAROVANJE.

Stranka na e-poštni naslov prejme potrdilo o naročilu. Dokumentacijo za sklenitev dobi v papirnati ali e-obliki. V e-Sklepanja stranka prejme e-pošto, ki jo odpre, nato pristopnico podpiše ali s prstom na telefonu ali tablici ali pa z miško na stacionarnem računalniku.

Poleg pristopnice, ki je podlaga za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja zavarovanja pri novi zavarovalnici stranka prejme tudi pooblastilo, kjer novo izbrano zavarovalnico pooblasti, da le ta prekine zavarovanje pri zavarovalnici kjer stranka trenutno plačuje premijo.

S tem je menjava dopolnilnega zavarovanja zaključena.


Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je brez veze in povsem nepotrebno. Tako je razlagal Andrej, preden se je ponesrečil in iz lastnega žepa plačal 4213eur.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je zavarovanje, ki  nas varuje pred visokimi stroški zdravstvenih storitev.

V Sloveniji ima dopolnilno zavarovanje sklenjeno 95,6% prebivalcev.

Cenik si lahko pogledate na povezavi koliko krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Če imamo sklenjeno dopolnilno zavarovanje, pokažemo zdravstveno kartico in zdravstvenih storitev in zdravil nam ni potrebno plačati.


Kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje

Kaj in koliko krije dodatno zdravstveno zavarovanje si poglejte v spodnji tabeli kjer so navedene okvirne cene zdravstvenih storitev.

V Sloveniji je zdravstveno zavarovanje sestavljeno iz dveh delov: obveznega zdravstvenega zavarovanja in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Del stroškov torej krije obvezno zdravstveno zavarovanje del pa dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

V primeru, da imate urejeni oziroma sklenjeni obe zavarovanji, pri zdravniku le pokažete zdravstveno izkaznico in zdravstveno osebje poskrbi za vas brez plačila oziroma doplačila.


Dodatno zdravstveno zavarovanje kdaj začne veljati

Kako preverite ali vam dopolnilno zdravstveno zavarovanje prične veljati TAKOJ ali šele čez 3 mesece?

Če ste bili brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja več kot mesec dni vam bo zavarovanje pričelo veljati čez 3 mesece.

Če ste brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja manj kot mesec dni vam bo pričelo veljati TAKOJ, natančneje danes ob 00.00 (ob polnoči).

Zakon o zdravstvenem varstvu in zavarovanju (ZZVZZ) pravi, da ima oseba natanko en mesec časa, da si uredi dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ko postane zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, če želi, da ji dopolnilno zavarovanje prične veljati takoj.


Katero dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Katero dopolnilno zavarovanje izbrati si mora vsakdo izračunati sam. Ponudniki dopolnilnega zavarovanja v Sloveniji so trije:
– Vzajemna
– Triglav zdravstvena zavarovalnica
– Generali

V storitvi dopolnilnega zavarovanja med zavarovalnicami ni razlik. Vse zavarovalnice krijejo enake zdravstvene storitve v enaki višini.

Razlike so le v mesečni premiji oziroma ceni in ugodnostih, ki jih prejmete ob sklenitvi.


Online zavarovanje

Smo zavarovalna agencija e-Zavarovanja d.o.o., omogočamo Online zavarovanje in najugodnejše pogoje Online sklepanja dopolnilnega zavarovanja pri vseh ponudnikih.

Glavna prednost Online zavarovanja je v tem, da ga lahko sklenemo kadarkoli 24ur na dan. Online zavarovanje nam omogoča, da zavarovanje sklenemo točno takrat, ko imamo čas in v naših načrtih odkljukamo stvar, ki jo je potrebno narediti, pri tem nam ni potrebno čakati na agenta, ki je vedno zaseden.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko sklenete na povezavi dopolnilno zdravstveno zavarovanje online.


Ni statusa ni panike

Ni statusa ni panike je slogan zavarovalnice Vzajemna Varuh zdravja za mlade, ko le ti izgubijo status študenta.
Po domače povedano, če izgubiš status študenta ali dijaka, moraš začeti plačevati zdravstveno zavarovanje. Storitev, ki je bila do tega trenutka za študenta brezplačna, postane z »izgubo statusa« plačljiva.

1.5.2022, ko pišemo ta članek se morate zavedati, da najprej plačate obvezno zdravstveno zavarovanje, ki stane 29,35 eur, le tega si uredite na Zavodu za zdravstveno zavarovanje (ZZZS), nato pa še izbirate med enim od ponudnikov dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, kjer je cena okoli 35 eur.

Trenutne cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja lahko preverite na povezavi premija dopolnilno zdravstveno zavarovanje.


Ponudniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Ponudniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja so v Sloveniji 3 zavarovalnice:

Trenutne cene in ugodnosti, ki jih ponujajo zavarovalnice zavarovancem ob sklenitvi si lahko pogledate na povezavi cenik dopolnilno zdravstveno zavarovanje.


Kako skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Posebnost dopolnilnega zavarovanja je cena, ki se različno obračunava za različne zavarovance.  Zakon pravi, da mora vsaka oseba, ki je bila več kot eno leto brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja oziroma le tega ni plačevala, doplačati 3% dodatka za vsako polno leto na osnovno premijo.  Kako se obračuna dopolnilno zdravstveno zavarovanje nam torej zapoveduje zakon.


Kje urediti zdravstveno zavarovanje

Kje urediti zdravstveno zavarovanje je vprašanje, ki si ga postavljamo, ko ostanemo brez zdravstvenega zavarovanja.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa si lahko uredite kar na naši spletni strani pri eni od treh zavarovalnic, ki v Sloveniji ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Za urejanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kliknite na povezavo sklepanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Naj ponovimo: zdravstveno zavarovanje v Sloveniji je urejeno iz dveh delov: obveznega zdravstvenega zavarovanja in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.


Dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje? A ni to tisto, ko greš v New York, te zbije taxi, fotr pa plača 500.000$? Oziroma ne plača, če ga maš.
Zgornja zgodba se na naša na zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini in na državo ZDA.

Najpogostejše dodatno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji je dopolnilno zdravstveno zavarovanje.
Zgodba je podobna kot zgoraj, če nas zbije taxi v Sloveniji fotr plača, je pa res, da ne 500.000€ ampak le cca 5000€. Oziroma ne plača, če ga maš.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko sklenete Online na povezavi dodatno zdravstveno zavarovanje preko spleta.


Dodatno zavarovanje pri prvi zaposlitvi

Ko se zaposlimo nam delodajalec uredi obvezno zdravstveno zavarovanje, dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa moramo urediti sami.

Ko se študent, dijak ali oseba, ki pride na delo v Slovenijo iz tujine redno zaposli, mu delodajalec po zakonu uredi obvezno zdravstveno zavarovanje.

Tako bivši študent, sedaj pa sveže zaposlen, v republiki Sloveniji postane zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Za lažjo predstavo moramo vedeti, da dokler imamo status študenta smo zdravstveno zavarovani po naših starših in država nam plačuje obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Pri zdravniku le pokažemo zdravstveno kartico in ničesar nam ni potrebno plačati ali doplačati.


Dopolnilno zdravstveno zavarovanje razlike

V Sloveniji dodatno zdravstveno zavarovanje ponujajo 3 zavarovalnice: Dopolnilno zdravstveno zavarovanje razlike.
– Vzajemna
– Triglav zdravstvena zavarovalnica 
– Generali 

V storitvi dopolnilnega zavarovanja med zavarovalnicami ni razlik. Vse zavarovalnice krijejo enake zdravstvene storitve v enaki višini.

Razlike so le v mesečni premiji oziroma ceni in ugodnostih, ki jih prejmete ob sklenitvi.


Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za mlade

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje si morate urediti ob izgubi statusa, ob redni zaposlitvi ali ob koncu šolskega leta v katerem ste dopolnili 26 let ali če odprete svoj s.p. ali d.o.o.

Pri tem ne smemo pozabiti na obvezno zdravstveno zavarovanje. Obvezno zdravstveno zavarovanje vam ob redni zaposlitvi uredi plačuje delodajalec. V primeru izgube statusa in ob koncu šolskega leta v katerem dopolnite 26 let pa si obvezno zdravstveno zavarovanje morate urediti sami.

Obvezno zdravstveno zavarovanje si uredite na najbližji enoti Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa lahko uredite ONLINE na povezavi prijava v dopolnilno zavarovanje.

Redno zaposlene osebe plačujejo za obvezno zdravstveno zavarovanje prispevke glede na višino plače, študenti brez statusa oziroma ob koncu šolskega leta v katerem dopolnijo 26 let pa enotni fiksni prispevek. Kakšen je ta prispevek si lahko pogledate na povezavi cena obveznega zavarovanja, kakšna je cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pa lahko preverite na povezavi cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja ali spodnji tabeli.


Dodatno zdravstveno zavarovanje za upokojence

Eno pogostejših vprašanj v zvezi z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem je : Kaj se spremeni, ko bom šel/šla v pokoj?

Odgovor je: Praktično nič! Tudi upokojenci so zavezanci za obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Razlika: Zaposlenim obvezno zdravstveno zavarovanje plačuje delodajalec, upokojencem pa ZPIZ (Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje). Takoj, ko ZPIS ugotovi, da oseba izpolnjuje vse pogoje za izplačilo pokojnine, začne ZPIZ plačevati obvezno zdravstveno zavarovanje za to osebo.


Zdravstveno zavarovanje za brezposelne

Osebam, ki so se znašle v težkem finančnem položaju, priporočamo, da se zglasijo na najbližji enoti Centra za socialno delo (CSD), kjer lahko zaprosijo za odločbo, s katero bodo na zavarovalnici polico za dopolnilno zdravstveno zavarovanje postavili v mirovanje.

Ko je polica v mirovanju (za čas trajanja odločbe), je zavarovanec v celoti zavarovan, saj mu država krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Čas trajanja od oddaje dokumentacije do odobrene odločbe traja lahko tudi mesec dni ali več, zato predlagamo, da prošnjo, če smatrate, da ste socialno ogrožena oseba oddate čim prej.


Dodatno zdravstveno zavarovanje za študente

Ob izgubi statusa študenta, ob prvi redni zaposlitvi, ob koncu šolskega leta v katerem dopolnite 26 let, če odprete s.p. ali d.o.o. ne pozabite na dodatno zdravstveno zavarovanje.

Zakaj potrebujemo dodatno zavarovanje si preberite na gornji povezavi. Najpomembneje  je, da si ga uredimo pravočasno. Več o tem si preberite na povezavi dodatno zdravstveno zavarovanje ima 2 pasti.

Verjetno se večkrat sprašujete, kako sem zdravstveno zavarovan kot študent?

Študenti do konca šolskega leta v katerem dopolnijo 26 let, so na podlagi potrdila o šolanju vključeni v obvezno zdravstveno zavarovanje pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje kot otroci in tako zavarovani po starših. Zato ne potrebujejo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, saj jim obvezno zavarovanje krije zdravstvene storitve v celoti in tako nimajo doplačil.

Po domače: Otrokom in mladostnikom, dokler se šolajo, država zagotavlja, da so lahko zdravstveno zavarovani kot družinski člani. To pomeni, da imajo urejeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.


Dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce

Zdravstveno zavarovanje za tujce se v Sloveniji uredi enako kot za domače državljane.
Najprej na najbližji enoti ZZZS (zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije) uredimo obvezno zdravstveno zavarovanje za tujca. V primeru, da tujec noče doplačevati za zdravstvene storitve v primeru bolezni ali nezgode, je zelo priporočljivo, da sklene tudi dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce.

V pogovornem jeziku ljudje enačijo dodatno zdravstveno zavarovanje z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje  dopolnjuje obveznega. Če imamo sklenjeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje nam pri zdravniku ni potrebno doplačevati za zdravstvene storitve.

Strokovno pravilen termin je torej dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Ko ljudje vpisujejo v iskalnik dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce jih dejansko zanima dopolnilno zdravstveno zavarovanje za tujce.


Dodatno zdravstveno zavarovanje za s.p.

Če odprete svoj s.p. postanete zavezanec za plačilo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Brez dopolnilnega zavarovanja pri zdravniku pri vsakem obisku plačujete oziroma doplačujete za zdravstveno storitev.

Odločitev ali boste pri zdravniku plačevali ali sklenili dopolnilno zavarovanje je vaša, saj gre za prostovoljno dodatno zavarovanje.

Smo zavarovalna agencija e-Zavarovanja d.o.o., na enem mestu omogočamo primerjavo vseh ponudnikov. Na povezavi cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja lahko preverite kakšne so cene, na povezavi sklenitev dopolnilno zavarovanje pa lahko dopolnilno zavarovanje sklenete Online.


Zdravstveno zavarovanje po 26. letu

Dopolnilno zavarovanje vam velja do konca šolskega leta v katerem ste dopolnili 26 let, ob predpostavki, da imate veljaven status študenta ali dijaka.

Zdravstveno zavarovanje v Sloveniji  obvezno + dopolnilno

Če imamo oboje pri zdravniku le pokažemo zdravstveno kartico in zdravstveno osebje poskrbi za nas. Plačila in doplačila niso potrebna.

Dokler imamo status študenta oziroma največ do konca šolskega leta v katerem dopolnimo 26 let smo zavarovani po starših in imamo urejeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Ob koncu šolskega leta v katerem študent dopolni 26 let izgubi obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Oboje si mora urediti na novo.

Podrobneje si lahko preberete v 22. tem členu ZZVZZ (Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju).


Zdravstveno zavarovanje dojenčka

Zdravstveno zavarovanje dojenčka

Zdravstveno zavarovanje dojenčka uredite na najbližji enoti ZZZS. Pomembno je, da se na ZZZS zglasite v roku 60 dni od rojstva otroka. Otrok bo zavarovan kot družinski član po enem od staršev.

Na ZZZS se torej zglasi eden od staršev (pomembno je le, da ima plačane vse prispevke). Na ZZZS bodo takoj izdali otroku začasno zdravstveno izkaznico, v roku 14 dni pa bo otrok dobil pravo zdravstveno kartico.


Prostovoljno zdravstveno zavarovanje

Prostovoljno zdravstveno zavarovanje nima smisla, zdravstveno zavarovanje mi itak plačuje delodajalec, to je le za stare in bolne, ki so stalno v lekarni in pri zdravniku. Jaz živim zdravo, redno telovadim, se zdravo prehranjujem, nikoli nisem bolan, je pripovedoval Marko, preden je padel s kolesom in se poškodoval.

Potreben je bil prevoz, operacija, zdravljenje v bolnici, rehabilitacija, pa ponovna operacija. Ker Marko ni imel dopolnilnega zavarovanja je za zdravstvene storitve iz lastnega žepa plačal 3672eur.


Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje je totalen nateg. To je govoril Jure, dokler ni pristal v bolnišnici in plačal 387,56 eur.

V Sloveniji je zdravstveno zavarovanje sestavljeno iz dveh delov: obveznega zdravstvenega zavarovanja in iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko uredite pri eni izmed treh zavarovalnic: VzajemnaTriglav zdravstvena zavarovalnicaGenerali.

V Sloveniji imamo sistem, kjer državljani pokažemo zdravstveno kartico, stroške pa plača zavarovalnica.


Zdravstveno zavarovanje

Zdravstveno zavarovanje Zdravstveno zavarovanje je zavarovanje, ki nas varuje pred visokimi stroški zdravstvenih storitev. V Sloveniji prevladuje zmotno prepričanje, da je »zdravstvo« zastonj. Vzemimo primer Janeza Novaka, ki se je sprehajal v naravi in malce nerodno stopil. Ponj je moral priti reševalni avto, v bolnišnici je bilo potrebno slikanje, več ...

Dodatno zdravstveno zavarovanje najceneje

Najceneje ni vedno tudi najugodneje. Pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju si moramo izračunati katera zavarovalnica je najugodnejša.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko uredite pri eni izmed treh zavarovalnic: VzajemnaTriglav zdravstvena zavarovalnica  ali Generali.

Premije se med njimi malenkostno razlikujejo. Ker premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja NI ENAKA ZA VSE ZAVAROVANCE si na povezavi premija za dodatno zdravstveno zavarovanje preberite, koliko boste plačevali za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.


Osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje

Sklenjeno osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje pomeni, da pri zdravniku le pokažemo zdravstveno kartico in za zdravstveno storitev ni potrebno plačati.

V Sloveniji je zdravstveno zavarovanje (zavarovanje Slovenija) sestavljeno iz dveh delov: iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Osnovno in dodatno zdravstveno zavarovanje skupaj tvorita celoto brez doplačil za zdravstvene storitve.


Osnovno zdravstveno zavarovanje cena

Dne 1.3.2022 znaša cena obveznega zdravstvenega zavarovanja na ZZZS 27,66eur mesečno.

Cena seveda ne velja za redno zaposlene, ki jim prispevek za obvezno zdravstveno zavarovanje odvaja mesečno delodajalec. Skladno z višino njihove plače.

Enako je z upokojenci, le da prispevek za obvezno zavarovanje odvaja ZPIZ , tudi v tem primeru skladno z višino pokojnine.


Sklepanje dodatnega zdravstvenega zavarovanja

Sklepanje dodatnega zdravstvenega zavarovanja ni bilo nikoli enostavnejše. Na naši spletni strani si izberete zavarovalnico, izpolnite spletni obrazec in zavarovanje je sklenjeno.

Dodatno zdravstveno zavarovanje lahko sklenemo na 5 načinov:

  • online z izpolnitvijo obrazca na spletni strani;
  • telefonsko s klicem na našo telefonsko številko 040-556-489;
  • z obiskom agenta na domu;
  • z obiskom ene od naših poslovalnic;
  • po pošti (dokumentacijo prejmete po pošti, jo izpolnite in vložite v kuverto).

Kako skleniti dodatno zdravstveno zavarovanje?

Za SKLENITEV DODATNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA kliknite na povezavo skleni dodatno zavarovanje.

Kakšne so cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja in zakaj cene niso enake za vse zavarovance si lahko preberete na povezavi cenik dodatno zdravstveno zavarovanje.


Najboljše dodatno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je samo eno, zato ni razlike v kvaliteti med zavarovalnicami. Vse zavarovalnice ponujajo identično storitev.

V praksi je dopolnilno zavarovanje SOPOMENKA za dodatno zdravstveno zavarovanje. V preprostem jeziku ljudje enačijo dodatno z dopolnilnim.

Najboljše dopolnilno zdravstveno zavarovanje je sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Glavna prednost le tega je, da nam v primeru obiska zdravnika pri zdravniku ni potrebno plačevati oziroma doplačevati za zdravstvene storitve.

Pri obisku zdravnika le pokažemo zdravstveno kartico. Kakšne so razlike med ponudniki  dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete na povezavi dopolnilno zz primerjava.


Zdravstveno zavarovanje brez statusa

5 nasvetov kako urediti zdravstveno zavarovanje ob izgubi Statusa študenta.

  1. Zdravstveno zavarovanje v Sloveniji = obvezno + dopolnilno

Z izgubo statusa(dijaka ali študenta) izgubimo oboje.

Prvi korak je obisk najbližje enote ZZZS (Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije) kjer si uredimo obvezno zdravstveno zavarovanje.

V primeru redne zaposlitve vam na ZZZS ni potrebno hoditi, saj vam obvezno zavarovanje uredi delodajalec (to velja le za študente, ki se takoj ob izgubi statusa redno zaposlijo).

Koliko znaša osnovno zdravstveno zavarovanje si preberite na povezavi cena obveznega zavarovanja.

  1. V drugem koraku preverimo kaj je dopolnilno zavarovanje oziroma se s starši posvetujemo glede dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Glavno vprašanje mora biti kdo bo plačal stroške zdravljenja če zbolite ali se poškodujete.

Na povezavi sem brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si preberite ali je sklenitev dopolnilnega zavarovanja sploh smiselna, ali je to le za upokojence, bolne in ljudi, ki ne živijo zdravo,… na povezavi dodatno zdravstveno zavarovanje kaj krije pa si preberite kakšne so cene zdravstvenih storitev v Sloveniji in koliko od tega krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje.


Dodatno zdravstveno zavarovanje preko spleta

Pri nas lahko dodatno zdravstveno zavarovanje sklenete preko spleta. V spletni obrazec vnesete podatke in zavarovanje je sklenjeno. Potrdilo prejmete na mail. Ni vam potrebno hoditi na poslovalnico ali se dogovarjati za obisk zavarovalnega agenta.

Smo zavarovalniška agencija e-Zavarovanja d.o.o. Pri nas lahko primerjate vse zavarovalnice za dopolnilno zdravstveno zavarovanje na enem mestu, ter sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje preko spleta.

Postopek sklenitve je preprost: izberete si zavarovalnico, vpišete osebne podatke, način plačila in zavarovanje je sklenjeno. Potrdilo o sklenitvi dobite na vaš mail oziroma v vaš e poštni predal.

V primeru težav pri izpolnjevanju spletnega obrazca ali drugih vprašanj nas pokličite na 040-556-489 in vam bomo pomagali.

Dodatno zdravstveno zavarovanje preko spleta lahko sklenete s klikom na povezavo kje skleniti dodatno zdravstveno zavarovanje.


Najcenejše dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri nas ponujajo 3 zavarovalnice: Vzajemna, Triglav in Generali. Trenutne cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko pogledate TUKAJ. Kot ste lahko ugotovili obstajajo razlike v ceni dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Zato je prav gotovo na mestu vprašanje: “Kakšna je razlika v sami storitvi med posameznimi zavarovalnicami?” Odgovor na to ...

Dodatno zdravstveno zavarovanje oprostitev plačila

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je brezplačno za vse otroke in mladino s statusom študenta oziroma dijaka. Obstaja pa seveda tudi omejitev. Status študenta oziroma dijaka mladostnikom pomaga največ do konca šolskega leta v katerem dopolnijo 26 let. Po tem datumu si mora mladostnik sam plačevati obvezno in dopolnilno zavarovanje. Center za socialno ...

Zavarovanje za študente

Tokrat bo govora o najpogostejših in najbolj uporabnih zavarovanjih, ki jih potrebuje študent v starosti od 18. do 30 leta starosti. V tej starosti so najbolj iskana naslednja zavarovanja: – zdravstveno zavarovanje – zavarovanje z asistenco v tujini – zavarovanje mladi voznik – nezgodno zavarovanje Zdravstveno zavarovanje imajo urejeno vsi ...

Zdravstveno zavarovanje sms

V Sloveniji že skoraj 20 let deluje sistem zdravstvene kartice. Na kratko vam bomo predstavili kako preverimo ali imamo urejeno zdravstveno zavarovanje. Na zdravstveni kartici nad imenom je 9 mestna  močno odebeljena številka. Na podlagi te 9 mestne številke lahko 24 ur na dan vi sami ali zdravnik preveri, ali imate ...

Vzajemna zavarovanje

Vzajemna zavarovanje je sinonim za dopolnilno zdravstveno zavarovanje oziroma za vzajemna dodatno zdravstveno zavarovanje oziroma zavarovanje Vzajemna. Povsem enako kot je mobitel sinonim za mobilni telefon ali superge za športne čevlje.

Dejstvo je, da je zavarovalnica Vzajemna bila v osnovi ustanovljena zaradi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in dopolnilno zavarovanje v njeni bilanci še vedno predstavlja daleč največji delež premije med vsemi vrstami zavarovanj, ki jih ponuja.

Če želite skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje Online lahko to preprosto naredite s klikom na povezavo skleni Vzajemna.


Odpoved dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Zavarovanec lahko od pogodbe odstopi po preteku enega leta od začetka veljavnosti zavarovanja, s trimesečnim odpovednim rokom. Velja za vse tri zavarovalnice, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je možno pred potekom enoletnega roka odpovedati v primeru prenehanja statusa zavarovane osebe v obveznem zdravstvenem zavarovanju. V primeru sklenitve ...

ZZZS dodatno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje potrebujemo vsi, razen otrok, šolske mladine, študentov in oseb, ki so po zakonu oproščene doplačil. Ob izgubi statusa dijaka ali študenta, prvi zaposlitvi ali ob koncu šolskega leta po dopolnjenem 26. letu starosti, priporočamo sklenitev dopolnilnega zavarovanja, da se izognemo doplačilom za zdravstvene storitve. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ...

Dopolnilno

Dopolnilno je skrajšana sopomenka za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje (imenovano tudi dodatno zdravstveno zavarovanje) je potrebno skleniti takrat, ko postanemo zavezanci za doplačila pri obisku zdravnika (npr.: ob prvi zaposlitvi, študenti stari 26 let ob koncu šolskega leta, študenti in dijaki ob izgubi statusa,…), saj samo v tem primeru ne bo potrebno doplačevati za zdravstvene storitve.

Zakaj cena ni enaka za vse zavarovance si preberite na povezavi cena zdravstvenega zavarovanja.


Dodatno zdravstveno zavarovanje popusti

Najvišji možen popust pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju je 3%. Trenutno ga lahko dobite le pri Vzajemni, saj imata Triglav in Generali enotno premijo.

V zavarovalništvu velja nepisano načelo, da več kot ima stranka premoženja in več kot porabi denarja za zavarovalne premije, večji popust lahko pričakuje.

Popusti pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju niso mogoči.

V preteklosti so se zavarovalnice v določenih primerih posluževale maksimalno dovoljenega 3% popusta, danes 20.6.2022, ko pišemo ta članek pa je situacija takšna, da imajo vse zavarovalnice enotno premijo. Tudi pri Vzajemni dobijo vsi novi zavarovanci 3%popust.

V primeru, da še nimate sklenjenega dopolnilnega zavarovanja lahko to storite s klikom na povezavo sklepanje zdravstvenega zavarovanja.


Podaljšanje zdravstvenega zavarovanja

Podaljšanje zdravstvenega zavarovanja ni potrebno ne v primeru obveznega zdravstvenega zavarovanja ne v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Podaljšanje zdravstvenega zavarovanja primer: Janez Novak se zaposli. Obvezno zdravstveno zavarovanje mu plačuje delodajalec. Dokler mu delodajalec plačuje prispevke je Janez Novak obvezno zdravstveno zavarovan. Enako je z njegovim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem. Ko ...

Dodatno dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje spada med prostovoljna zavarovanja, kar pomeni da je v svoji osnovi prostovoljno. Več o prostovoljnem dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju si lahko preberete TUKAJ. Dodatno dopolnilno zavarovanje Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ponujajo 3 zavarovalnice. Katere tri zavarovalnice ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje in kakšno ceno lahko pričakujete si lahko preberete TUKAJ. Vedeti ...

Odjava dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Osnova za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki predvideva, da se dopolnilno zdravstveno zavarovanje vedno sklepa za najmanj 1. leto in ga je možno odpovedati po tem obdobju s 3-mesečnim odpovednim rokom. Odjava dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je možna po poteku prvih 12. mesecev.  Tehnično ...

Plačevanje premije

Plačevanje premije Kot pri vseh ostalih zavarovanjih se tudi pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju premija v večini primerov plačuje mesečno. Seveda so opcije za letno, polletno in četrtletno plačevanje. Zavarovalno premijo lahko plačujemo: upokojenci z odtegljajem preko ZPIZ-a zaposleni z odtegljajem od plače preko SEPA naloga (včasih smo temu rekli trajni ...

Dodatno zdravstveno zavarovanje po 55. letu

Dodatno zdravstveno zavarovanje po 55. letu Zelo pogosto vprašanje v zvezi z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem je: “Ali se mi dopolnilno zdravstveno zavarovanje po 55. letu spremeni?”, Ali moramo dopolnilno zdravstveno zavarovanje po 55. letu še plačevati? Odgovor je žal DA, dopolnilno zdravstveno zavarovanje moramo tudi po 55.tem letu še plačevati. ...

Zdravstveno zavarovanje za občane

Dne 3.2.2021, ko pišemo ta članek moramo povedati, da zdravstvenega zavarovanja kot občan ni več že več kot 5 let. Zdravstveno zavarovanje za občane se je takrat urejalo na občini. Občan je prišel na občino, izpolnil obrazec in obvezno zdravstveno zavarovanje je bilo urejeno. Po definiciji je občan oseba brez prihodkov in premoženja.

Danes se zdravstveno zavarovanje za občane ureja pri krajevno pristojnem centru za socialno delo (CSD = center za socialno delo).

Če ste oseba brez prihodkov in premoženja in zdravstvenega zavarovanja nimate urejenega iz drugega naslova, se nemudoma zglasite na vam krajevno pristojen CSD. Tam boste vložili vlogo za zdravstveno zavarovanje. Če bo vloga odobrena vam bo država plačevala obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Pozor!!! Upoštevajte pravilni vrstni red in se izognite težavam.

Vsem “občanom”, ki ste na CSD pridobili pozitiven odgovor na vlogo priporočamo, da sklenete dopolnilno zdravstveno zavarovanje čeprav imate potrjeno odločbo CSD, kjer piše, da vam bodo dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačevali oni.


Čakalne vrste v zdravstvu

Slovenski zdravstveni sistem načeloma deluje dobro. Vseeno pa se najdejo težave, in sicer v primeru čakalnih vrst.

PRIMER: Janez Novak je zaposlen, obvezno zdravstveno zavarovanje mu plačuje delodajalec. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ima urejeno. Star je 32 let oče dveh majhnih otrok. Pri igranju nogometa si je poškodoval koleno.

Zgodba se praviloma nadaljuje. Janez Novak je obiskal svojega osebnega zdravnika in osebni zdravnik mu je dal napotnico za specialista. Na specialista je Janez Novak čakal nekaj mesecev, ta ga je napotil na dodatne preiskave in Janez je spet čakal…, ko so bile preiskave zaključene je Janez zopet čakal na Specialista. Le ta je dobil izvide in predlagal operacijo. No napisal je napotnico za operacijo in Janez je zopet čakal.

dodatno zavarovanje cena


Zdravstveno zavarovanje in diploma

Ker se zakonodaja v Sloveniji stalno spreminja, nas študenti pogosto sprašujejo ali si morajo urediti zdravstveno zavarovanje, ko diplomirajo.

Po trenutni zakonodaji velja:

  • če ima študent status študenta tudi po diplomi, je še vedno do konca šolskega leta lahko zavarovan po starših, če pa ob diplomi izgubi status študenta, si mora zdravstveno zavarovanje takoj urediti sam.
  • (ZVSI) Zakon o višjem strokovnem izobraževanju pravi, da študent ob diplomi izgubi status študenta.(ZVis) Zakon o visokem šolstvu pa pravi, da študent ob diplomi obdrži status študenta.

Torej, če diplomirate na visoki šoli, si boste zdravstveno zavarovanje morali urediti takoj, če diplomirate na visokošolskem zavodu, pa si boste zdravstveno zavarovanje morali urediti ob koncu šolskega leta.

Če ste v dvomih ali status imate, nas kontaktirajte oziroma kontaktirajte ustanovo kjer študirate. Vsekakor si morate dopolnilno zdravstveno zavarovanje urediti najkasneje ob koncu šolskega leta v katerem dopolnite 26 let. Več na to temo si lahko preberete na povezavi dodatno zavarovanje za starejše od 26 let.


Obrazec za obvezno zdravstveno zavarovanje M1

Prijava v obvezno zdravstveno zavarovanje se uredi z obrazcem za prijavo v obvezno zdravstveno zavarovanje M1 v papirni obliki na najbližji območni enoti ali izpostavi Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS), lahko pa se obrazec pošlje tudi po pošti. Spodnji obrazec natisneš, izpolniš (za pomoč glej primer izpolnjenega obrazca) nato pa izpolnjen ...

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje forum

Na enem mestu smo zbrali 10 najpogostejših vprašanj, ki se pojavljajo na forumih na temo dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

1. Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem se izognemo plačilu oziroma doplačilu zdravstvenih storitev pri obisku zdravnika in zobozdravnika(pri zobozdravniku navadno tudi to ne zadostuje).

V Sloveniji ima 95,6% prebivalstva urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Večina ljudi torej pride k zdravniku ali v bolnico, pokaže zdravstveno kartico, račun za zdravstvene storitve pa poravna zavarovalnica.

Če dopolnilnega zavarovanja še nimate sklenjenega, lahko to storite s klikom na povezavo sklenitev dopolnilnega.


Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja zaenkrat ni na vidiku.


Prejemam pokojnino po starših

Pokojnino po pokojnem staršu lahko prejemaš do dopolnjenega 26. leta. To pa tudi pomeni, da si po tem staršu zavarovan do 26. leta. V kolikor želiš še uveljavljati pravico do kritja zavarovanja najkasneje do konca šolskega leta, v katerem dopolniš 26 let, se oglasi na Zavodu za zdravstveno zavarovanje in se zavaruj po drugem staršu. V nasprotnem primeru si je potrebno zavarovanje urediti s 26. rojstnim dnem in ne s koncem šolskega leta.dodatno zavarovanje cena


Vse o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju

Pri nas izveste kdaj, zakaj, kje in kako skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Primerjate vse ponudnike na enem mestu. Preverite cene in ugodnosti ob sklenitvi. Kako morajo postopati študenti in dijaki, upokojenci, brezposelni, tujci, s.p.-ji, delavci v Avstriji, starši majhnih otrok? Sklenite zavarovanje ONLINE. Ugotovite kako je z MENJAVO zavarovanja, kdaj začne zavarovanje veljati in kakšne so razlike v sami storitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Izveste tudi katero dopolnilno zdravstveno zavarovanje je najprimernejše za vas in kaj kriije. Preverite lahko ali je vaše zdravstveno zavarovanje urejeno (obvezno in dopolnilno). Ugotovite, da je v Sloveniji zdravstveno zavarovanje sestavljeno iz dveh delov. Sklenete zavarovanje ONLINE. Se informirate kako je z odjavo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ali ga trenutna vlada spet ukinja