Dopolnilno zdravstveno zavarovanje razlike

V Sloveniji dodatno zdravstveno zavarovanje ponujajo 3 zavarovalnice:
Vzajemna
Triglav zdravstvena zavarovalnica
AdriaticSlovenica

Storitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je pri vseh treh zavarovalnicah enaka. Če imate dodatno zdravstveno zavarovanje sklenjeno in v veljavi vam ni potrebno doplačevati za zdravstvene storitve pri obisku zdravnika.

PRIMER: Janez Novak je zbolel in obiskal osebnega zdravnika, le ta ga je poslal k specialistu, specialist ga je poslal na dodatne preiskave in ko je specialist dobil rezultate dodatnih preiskav je Janez Novak moral na operacijo, po operaciji je 14 dni ležal v bolnišnici, nato je sledilo še 14 dni rehabilitacije v toplicah. Janez Novak ima sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje v vseh primerih je le pokazal zdravstveno izkaznico in doplačilo za zdravstveno storitev ni bilo potrebno.

Približno enako zgodbo je doživel Janezov brat Andrej, ki pa nima urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Zgodba je tukaj precej drugačna saj je Andrej moral doplačati pri:
– obisku osebnega zdravnika
– obisku specialista
– dodatnih preiskavah
– ponovnem obisku specialista in postavitvi diagnoze
– operativnem posegu
– ležanju v bolnišnici
– rehabilitaciji v toplicah

Če bi Andrej Novak imel sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje mu v vseh teh primerih ne bi bilo potrebno doplačevati za zdravstvene storitve.

DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE PRIMERJAVA STORITVE

Kot smo povedali v sami storitvi, ki ga nudijo zavarovalnice v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ni razlik. STORITEV JE PRI VSEH TREH ZAVAROVALNICAH ENAKA. Edina razlika je v ceni. Več na to temo si lahko preberete TUKAJ.

Vedeti pa moramo, da čeprav je enotna premija za vse enaka nekateri za dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačujejo precej več od osnovne premije. Nekateri zavarovanci plačujejo tudi 39% višjo premijo od osnovne. Zakaj za dopolnilno zdravstveno zavarovanje nekateri plačujejo več si lahko preberete TUKAJ.

DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE PRIMERJAVA CENE

Kot ste verjetno že prebrali na zgornji povezavi: najcenejša zavarovalnica ni v vseh primerih najugodnejša, vsak posameznik si mora sam izračunati katera zavarovalnica je zanj najugodnejša. Glavne spremenljivke so: višina mesečne premije, ugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvi, paketni popusti.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje izračun in primerjava cene.

Vedeti je potrebno, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje ne prične veljati takoj v vseh primerih. Zakaj mi dopolnilno zdravstveno zavarovanje ne prične veljati takoj si lahko preberete TUKAJ.

vjezbaj-pizda-ti-materina

Novice. Zakaj za zdravstveno zavarovanje plačujemo vedno več?

DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE PRIMERJAVA

Poleg vseh vseh spremenljivk, ki so zgoraj omenjene lahko torej omenimo še razlike, ki jih doživimo, če zavarovanje sklenemo pri isti zavarovalnici. Pri AdriaticSlovenici in Triglavu ni posebnih razlik saj je enotna premija za vse zavarovance ne glede na način plačila. Pri Triglavu in AdriaticSlovenici boste plačali enako, če boste plačali po položnici ali če boste plačali preko trajnega naloga ali z odtegljajem od plače.
Pri Vzajemni pa je zgodba drugačna. Zakonsko določen maksimalni popust boste prejeli, če se odločite za: plačilo preko trajnega naloga, enkratno letno plačilo ali za odtegljaj od plače.

POZOR! Pri odtegljaju od pokojnine vam 3% popust ne pripada. Za upokojence je torej ugodnejše plačilo preko trajnega naloga.

Želite zamenjati zavarovalnico? Več o tej temi lahko preberete TUKAJ.

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

×

Ste našli iskano informacijo?