Dopolnilno zdravstveno zavarovanje razlike

V Sloveniji dodatno zdravstveno zavarovanje ponujajo 3 zavarovalnice: Dopolnilno zdravstveno zavarovanje razlike.
Vzajemna
Triglav zdravstvena zavarovalnica
Generali

Praktični primer za dopolnilno zdravstveno zavarovanje primerjava:

Storitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je pri vseh treh zavarovalnicah enaka. Če imate dodatno zdravstveno zavarovanje sklenjeno in v veljavi vam ni potrebno doplačevati za zdravstvene storitve pri obisku zdravnika.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje razlike

PRIMER: Janez Novak je zbolel in obiskal osebnega zdravnika, le ta ga je poslal k specialistu, specialist ga je poslal na dodatne preiskave in ko je specialist dobil rezultate dodatnih preiskav je Janez Novak moral na operacijo, po operaciji je 14 dni ležal v bolnišnici, nato je sledilo še 14 dni rehabilitacije v toplicah. Janez Novak ima sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje v vseh primerih je le pokazal zdravstveno izkaznico in doplačilo za zdravstveno storitev ni bilo potrebno.

Približno enako zgodbo je doživel Janezov brat Andrej, ki pa nima urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Zgodba je tukaj precej drugačna saj je Andrej moral doplačati pri:
– obisku osebnega zdravnika
– obisku specialista
– dodatnih preiskavah
– ponovnem obisku specialista in postavitvi diagnoze
– operativnem posegu
– ležanju v bolnišnici
– rehabilitaciji v toplicah

Če bi Andrej Novak imel sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje mu v vseh teh primerih ne bi bilo potrebno doplačevati za zdravstvene storitve.  Če dopolnilno zdravstveno zavarovanje imamo sklenjeno nam za zdravstvene storitve ni potrebno doplačevati ne glede na to pri kateri zavarovalnici imamo sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Če dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nimamo sklenjenega pa za zdravstvene storitve v vsakem primeru doplačujemo.

Dodatno zdravstveno zavarovanje primerjava storitve

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje primerjava

Kot smo povedali v sami storitvi, ki ga nudijo zavarovalnice v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ni razlik. STORITEV JE PRI VSEH TREH ZAVAROVALNICAH ENAKA. Edina razlika je v ceni. Več na to temo si lahko preberete TUKAJPrimerjava dopolnilnih zavarovanj med posameznimi zavarovalnicami z vidika same storitve torej ni potrebna, ker je sama storitev pri vseh zavarovalnicah identična. Edina razlika med zavarovalnicami je v ceni in ugodnostih, ki jih prejmemo ob sklenitvi. Vse na to temo si lahko preberete TUKAJ.

Vedeti pa moramo, da čeprav je enotna premija za vse enaka nekateri za dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačujejo precej več od osnovne premije. Nekateri zavarovanci plačujejo tudi 39% višjo premijo od osnovne. Zakaj za dopolnilno zdravstveno zavarovanje nekateri plačujejo več si lahko preberete TUKAJ.

Dodatno zdravstveno zavarovanje primerjava cene

PRIMERJAVA CEN DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

ZAVAROVALNICAMESEČNA PREMIJALETNA PREMIJA
Vzajemna dodatno zdravstveno zavarovanje 34,60€415,20€
34,50€414,00 €
35,55€

426,60€

Kot ste verjetno že prebrali na zgornji povezavi: najcenejša zavarovalnica ni v vseh primerih najugodnejša, vsak posameznik si mora sam izračunati katera zavarovalnica je zanj najugodnejša. Glavne spremenljivke so: višina mesečne premije, ugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvi, paketni popusti.

Dodatno zdravstveno zavarovanje primerjava

Vedeti je potrebno, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje ne prične veljati takoj v vseh primerih. Zakaj mi dopolnilno zdravstveno zavarovanje ne prične veljati takoj si lahko podrobno preberete TUKAJ. Vsekakor tudi v tem primeru ni razlik med zavarovalnicami saj morajo vse zavarovalnice upoštevati ZZVZZ(zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju), le ta pa pravi, da morajo zavarovanci, ki si niso v enem mesecu od dneva, ko so postali zavezanci za plačevanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja le tega uredili, dobiti 3 mesečno čakalno dobo. Kdaj postanemo zavezanci za plačilo zdravstvenih storitev si lahko preberete na povezavi kdaj potrebujem dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje primerjava

Več na temo primerjava dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj boste izvedeli tudi, če boste v iskalnik vpisali dopolnilno zdravstveno zavarovanje forum ali dodatno zdravstveno zavarovanje forum. Zanimivo je, da da o temi primerjava dopolnilnih zavarovanj obstaja cel kup člankov, praktično nobenega pa ni na temo ZAKAJ SPLOH POTREBUJEMO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE. Preden se sploh pričnemo ukvarjati s primerjavo dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj je potrebno, da se zavedamo da nas zdravstveno zavarovanje varuje pred možnimi enormnimi stroški zdravstvenih storitev. Zavedati se moramo, da ni problem v majhnih zdravstvenih storitvah, kot na primer, če obiščemo zdravnika zaradi prehlada ali izrastka bradavice, ki jo je potrebno odstraniti, kjer stroški celotne zdravstvene storitve znašajo nekaj evrov oziroma nekaj deset evrov.

Problem nastane v primeru resnejše bolezni ali nezgode, kjer je potreben prevoz, več resnejših operacij, več tedensko ali celo več mesečno ležanje v bolnici in rehabilitacija. Stroški zdravstvenih storitev v takšnih primerih lahko presežejo nekaj tisoč evrov.

Poleg vseh vseh spremenljivk, ki so zgoraj omenjene lahko torej omenimo še razlike, ki jih doživimo, če zavarovanje sklenemo pri isti zavarovalnici. Pri Generali in Triglavu ni posebnih razlik saj je enotna premija za vse zavarovance ne glede na način plačila. Pri Triglavu in Generali boste plačali enako, če boste plačali po položnici ali če boste plačali preko trajnega naloga ali z odtegljajem od plače.
Pri Vzajemni pa je zgodba drugačna. Zakonsko določen maksimalni popust boste prejeli, če se odločite za: plačilo preko trajnega naloga, enkratno letno plačilo ali za odtegljaj od plače. Moramo pa poudariti, da v primeru sklenitve pri nas, s tem mislimo sklenitev pri naši zavarovalniški agenciji e-Zavarovanja d.o.o. oziroma pri sklenitvi preko naše spletne strani www.e-zavarovanja.com pri Vzajemni avtomatično prejmete 3% popust.

POZOR! Pri odtegljaju od pokojnine vam 3% popust ne pripada. Za upokojence je torej ugodnejše plačilo preko trajnega naloga.

Želite zamenjati zavarovalnico? Več o tej temi lahko preberete TUKAJ.

Kot smo že omenili, zdravstveno zavarovanje nas varuje pred visokimi stroški zdravstvenih storitev. Velik problem je bil v tem, da smo pri obisku zdravnika v preteklosti le pokazali zdravstveno kartico in večina prebivalstva je mislila, da je zdravstvo brezplačno, čeprav vsak dan beremo kakšne milijarde evrov gredo oziroma jih plačujemo za delovanje zdravstva vsako leto.

Zelo pozdravljamo projekt države, kjer nam pri vsakem obisku zdravstveno osebje izstavi račun na katerem točno vidimo koliko krije obvezno in koliko dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Na koncu pa seveda pride še bistvo: Ni problem v nizkih računih zdravstvenih storitev. Kakšne so cene zdravstvenih storitev si preberite na povezavi kaj krije dodatno zdravstveno zavarovanje.

Račun slikanje skeleta

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

 

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?