Dodatno zdravstveno zavarovanje za študente

Verjetno se večkrat sprašujete, kako sem zdravstveno zavarovan kot študent?

Študenti do konca šolskega leta v katerem dopolnijo 26 let, so na podlagi potrdila o šolanju vključeni v obvezno zdravstveno zavarovanje pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje kot otroci in tako zavarovani po starših. Zato ne potrebujejo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, saj jim obvezno zavarovanje krije zdravstvene storitve v celoti in tako nimajo doplačil.

Po domače: Otrokom in mladostnikom dokler se šolajo, država zagotavlja, da so lahko zdravstveno zavarovani kot družinski člani. To pomeni, da imajo urejeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Med pogostimi vprašanji se pojavljajo naslednja vprašanja:
Dopolnilno zdravstveno zavarovanje mladi – Tukaj lahko povemo le, če ste mlajši od 26 let ali ste stari 26 let in še ni konec šolskega leta, vam država plačuje obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, seveda le v primeru, da imate veljavni status študenta ali dijaka.
Če statusa nimate oziroma ste ga izgubili, ste s tem poslali zavezanec za doplačila iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Hkrati si po zakonu morate urediti tudi obvezno zdravstveno zavarovanje. Cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja so vedno višje, zato je vedno višja tudi vrednost statusa študenta ali dijaka saj se le s tem izognemo plačilu zdravstvenega zavarovanja za celotno leto.

Nimam denarja, da bi si plačeval zdravstveno zavarovanje! Vse na to temo si lahko preberete TUKAJ.

Novice. Zakaj za zdravstveno zavarovanje plačujemo vedno več?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za mlade – cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za mlade je popolnoma enaka kot za starejše občane, čeprav starejši občani zdravstvene storitve uporabljajo mnogo več kot mlajši občani in posledično povzročijo v zavarovalniškem jeziku mnogo več škod oziroma stroškov.
Plačilo premije je pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju solidarno in se močno razlikuje od premije avtomobilskega zavarovanja kjer občani z več povzročenimi škodami plačujejo bistveno višjo premijo od tistih z manj povzročenimi škodami.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje status – kot smo pisali že zgoraj je status študenta oziroma dijaka zelo iskana stvar, saj se z njim izognemo visokim stroškom plačevanja zdravstvenega zavarovanja. Hkrati moramo povedati, da nam status študenta ali dijaka ne pomaga več, če se redno zaposlimo, odpremo s.p. ali d.o.o. V vseh teh primerih postanemo zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje in moramo dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačevati sami. Kdaj postanemo zavezanec za doplačila iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete TUKAJ.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje študent – Status študenta oziroma dijaka vsem mladim omogoča brezplačno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje do konca šolskega leta v katerem dopolnijo 26 let. Če status izgubite in ne želite doplačevati za zdravstvene storitve pri vsakokratnem obisku zdravnika vam priporočamo, da sklenete dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Zakaj naj sklenem dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko preberete TUKAJ.

 

  doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

 

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?