Plačevanje premije

Plačevanje premije

Kot pri vseh ostalih zavarovanjih se tudi pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju
premija v večini primerov plačuje mesečno. Seveda so opcije za letno, polletno in četrtletno plačevanje.

Zavarovalno premijo lahko plačujemo:

  • upokojenci z odtegljajem preko ZPIZ-a
  • zaposleni z odtegljajem od plače
  • preko SEPA naloga (včasih smo temu rekli trajni nalog)
  • preko UPN naloga (po domače položnica)
  • preko eračuna

Vsekakor z leti plačevanje premije postaja vse bolj e. Najcenejši način plačevanja je vsekakor odtegljaj od plače kjer nam banka ne vzame nobene provizije. Enako je z odtegljajem preko ZPIZa za zavarovance zavarovalnic triglav zdravstvena in Generali. Dne 18.5.2020 pa je potrebno opozoriti, da je za upokojence ceneje, če se pri zavarovalnici Vzajemna odločijo za plačevanje preko Sepa naloga saj v tem primeru dobijo 3%popust. Pri Vzajemni upokojenci, ki plačujejo premijo preko ZPIZa namreč ne dobijo 3% popusta.

Na tem mestu moramo opozoriti, da to velja za stare že sklenjene police. Pri novih sklenitvah na naši spletni strani www.e-zavarovanja.com vsi novi zavarovanci Vzajemne dobijo 3% popust ne glede na način plačila.

V primeru trajnega naloga ali odtegljaja od plače je seveda potrebno povedati, da tako kot pri vseh ostalih zavarovanjih lahko plačujemo premijo 8., 18. ali 28. v mesecu.

Posebnost plačevanja premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je v tem, da Vzajemna premijo zaračunava za en mesec vnaprej, Generali in Triglavzdravstvena zavarovalnica pa za tekoči mesec. Kako se obračuna premija dopolnilnega zdravstvenaga zavarovanja si lahko preberet TUKAJ.

Naslednja posebnost pri premiji dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je v tem, da se premija lahko zviša ali zniža. Dejstvo je, da stroški zdravstvenih storitev zaradi starajočega se prebivalstva vsako leto naraščajo. Skladno z višjimi stroški se viša tudi premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Zakaj vsi zavarovanci ne plačujejo enake premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in kakšne so trenutne premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberet TUKAJ.

Za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kliknite TUKAJ.

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?