Obrazec za obvezno zdravstveno zavarovanje M1

Prijava v obvezno zdravstveno zavarovanje se uredi z obrazcem za prijavo v obvezno zdravstveno zavarovanje M1 v papirni obliki na najbližji območni enoti ali izpostavi Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS), lahko pa se obrazec pošlje tudi po pošti.

Spodnji obrazec natisneš, izpolniš (za pomoč glej primer izpolnjenega obrazca) nato pa izpolnjen obrazec odneseš osebno ali ga pošlješ na ZZZS.

Prijavo podatkov v obvezna socialna zavarovanja na obrazcu M-1 mora zavezanec za prijavo vložiti v osmih dneh od nastanka pravnega razmerja, ki je podlaga za zavarovanje. Prijavo v zavarovanje se lahko vloži tudi pred nastankom pravnega razmerja, ki je podlaga za zavarovanje, vendar jo bo ZZZS v evidenco vnesel največ osem dni pred datumom pričetka zavarovanja.

V kolikor boste sklepali tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje, vam lahko prijavo v obvezno zdravstveno zavarovanje na podlagi obrazca M1 uredimo tudi mi in to brezplačno. Na prijavo v obvezno zavarovanje nas morate ob sklenitvi dopolnilnega zavarovanja v tem primeru nujno opozoriti.

V obvezno zdravstveno zavarovanje se morajo prijaviti osebe, ki niso več zavarovane po starših ali skrbnikih.

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

 

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?