Triglav ugodnosti ugodnosti skupaj:   najmanj 65 € Skleni zavarovanje

Darilna kartica za trgovine Mercator
VREDNOST: 10 €
Bon 20€ Petrol ali bon 30€ za zdravstvene storitve
VREDNOST: 20 €
USB ključek 16 GB
VREDNOST: 10 €
Nahrbtnik v vrednosti 15€
VREDNOST: 15 €
BREZ ČAKANJA PRI SPECIALISTU. Ob sklenitvi dopolnilnega zavarovanja možnost sklenitve paketa Specialisti. Več o paketu...
BREZ DOPLAČIL PRI ZOBOZDRAVNIKU. Ob sklenitvi dopolnilnega zavarovanja možnost sklenitve paketa Zobje. Več o paketu...
Bon 30 € za plačilo samoplačniških (zobo)zdravstvenih storitev v Sloveniji.
Nagradna igra ”Skleni dopolnilno zdravstveno zavarovanje in osvoji brezplačno letno premijo.” Več o splošnih pogojih nagradne igre.
S sklenitvijo dopolnilnega zavarovanja pri Triglav, zdravstveni zavarovalnici, d.d. sodelujete v nagradni igri s super nagradami! Nagradna igra velja do 31.10.2019. Več o nagradni igri.

DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TRIGLAV UGODNOSTI OB SKLENITVI:

   • bon v višini 10 € Mercator
   • bon 20€ Petrol ali bon izvajalca zdravstvenih storitev v višini 30 €, unovčljivim pri samoplačniških (zobo)zdravstvenih storitvah pri izvajalcih v RS
   • USB ključek 16 GB
   • nahrbtnik
   • S sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri Triglav, zdravstveni zavarovalnici, d.d.  sodelujete v nagradni igri in se potegujete za: “potovanje po lastni izbiri v vrednosti 2.500 EUR z agencijo Sonček, mobilni telefon iPhone 11, 128 GB*, prenosni računalnik ASUS UX461FA-E1037T / i5-8265U, SUP desko Shark Allround 10.0X32X6 2019, električni skiro Xiaomi Mi M365, igralno konzolo PlayStation4 PRO 1TB+FORTNITE VCH (2019) PS4, športno uro Garmin Vívoactive® 3 white, brezžični zvočnik JBL BOOMBOX in brezžične slušalke Bose QuietComfort 35 II”. Nagradna igra velja do 31.10.2019. Več o nagradni igri si preberite tukaj.
   • dopolnilno zdravstveno zavarovanje je vključeno v Triglav komplet, ki nagrajuje zavarovance pri obnovi ali sklenitvi novih premoženjskih zavarovanj Zavarovalnice Triglav, d.d.
   • 50% popust pri članarini ter 10% popust na mesečne vadnine v ŠUS – Evrofitnesu d.o.o., Vodnikova cesta 155, Ljubljana
   • dopolnilno zdravstveno zavarovanje je vključeno v Triglav komplet Zavarovalnice Triglav, d.d., kar prinaša dodatne popuste na premoženjska zavarovanja ZT
   • popust na storitve Hotelov Bernardin d.d.: welness darilni bon v rednosti 15 € na osebo ter 30% popust na pol ali celodnevno karto za kopanje v morskem parku Laguna Bernardin
   • Zavarovalnica Triglav Zdravstvena je ekskluzivno za svoje zavarovance, ki imajo pri njej sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje pripravila paketa Zobje in Specialisti. Več o paketu izveste tukaj.
Dodatno zdravstveno zavarovanje Triglav cena PREMIJA (€)
mesečna premija 35,55€
LETNA PREMIJA 426,60€

CENA DOPOLNILNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA
Cene v zgornji tabeli veljajo za zavarovance, ki so zavarovanje sklenili znotraj zakonsko določenega roka. Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju določa, da mora zavarovanec dopolnilno zdravstveno zavarovanje skleniti v 365 dneh od dneva, ko je postal zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.
Če zavarovanec zamudi ta zakonsko določen rok, se mu premija zviša za 3 % za vsako polno leto. V praksi to pomeni permanentno 3% višja premija za vsako polno leto, ko ne plačujemo premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

PRIMER ZA LAŽJE RAZUMEVANJE:
Marko Ravnikar se je redno zaposlil 24.4.2015. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa je sklenil 25.4.2019. Ker so minila več kot 4 polna leta od datuma, ko je Marko Ravnikar postal zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, bo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje permanentno plačeval 4×3%=12% višjo premijo.

DODATNO ZAVAROVANJE CENA
Ko nas stranka vpraša: “Kakšna bo cena dopolnilnega zavarovanja zame?”, žal nikoli ne moremo odgovoriti s 100% gotovostjo. Če nimate doplačila bo cena po zgornjem ceniku, sicer bo ustrezno povišana v skladu z zakonom o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki predvideva 3% zvišanje premije za vsako leto, ko dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nismo plačevali.
Ali se da pred sklenitvijo preveriti ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja? Odgovor je NE. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje najprej sklenete oziroma izpolnite pristopnico, nato pa s strani zavarovalnice prejmete originalno zavarovalno polico na kateri je napisana premija, ki je glede na vaše podatke zvišana za zakonsko določeno doplačilo. Če doplačila ni, je na zavarovalni polici napisana osnovna premija.

DOPOLNILNO ZAVAROVANJE CENA
Ali lahko na ceno dodatnega zdravstvenega zavarovanja vpliva še kaj drugega kot doplačilo na premijo? Zavarovalnici Triglav in Adriatic Slovenica imata enotno premijo za vse zavarovance ne glede na način plačila, zavarovalnica Vzajemna pa nudi 3% popust v primeru plačila preko trajnega naloga, v primeru odtegljaja od plače oziroma v primeru enkratnega plačila.

V primeru, da vam ni jasna višina premije, ki jo plačujete, vam svetujemo, da pokličete zavarovalnico, kjer naj vam točno obrazložijo zakaj toliko plačujete.

TRIGLAV DOPOLNILNO CENA
Hkrati je potrebno vedeti, da je zakonsko maksimalno dovoljen popust v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja 3%. V primeru premoženjskih zavarovanj vam zavarovalnica lahko odobri višji komercialni popust kot vašemu sosedu ali pa znancu, pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju pa je osnovna premija za vse zavarovance enaka. Lahko ima sosed zaradi večletnega neplačevanja doplačilo na premijo, lahko ima dodatno sklenjeno tudi nezgodno zavarovanje. Dejstvo pa je, da imamo osnovno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja vsi enako.