Najboljše dodatno zdravstveno zavarovanje

Najboljše dodatno zdravstveno zavarovanje

Zdravstveno zavarovanje v Sloveniji je v osnovi sestavljeno iz obveznega zdravstvenega zavarovanja in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Obvezno zdravstveno zavarovanje je že po svoji naravi obvezno, medtem, ko dopolnilno zdravstveno zavarovanje spada med prostovoljna zdravstvena zavarovanja.

Kot smo že pisali, je najpogostejše dodatno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji prav dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Glavna prednost le tega je, da nam v primeru obiska zdravnika pri zdravniku ni potrebno plačevati oziroma doplačevati za zdravstvene storitve.
Plačamo znesek po ceniku in pri obisku zdravnika le pokažemo zdravstveno kartico. Kakšne so razlike med ponudniki v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete TUKAJ.Najboljše dodatno zdravstveno zavarovanje

Razlike med ponudniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Načeloma pa je potrebno vedeti le to, da je storitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri vseh ponudnikih enaka. Če obiščemo zdravnika zaradi bolezni ali nezgode bo zdravstveno osebje le preverilo ali imamo dopolnilno zdravstveno zavarovanje urejeno. Nihče nas ne bo vprašal pri kateri zdravstveni zavarovalnici je naše zavarovanje sklenjeno. Ali imate urejeno zdravstveno zavarovanje lahko vedno preverite TUKAJ.

Najboljše dodatno zdravstveno zavarovanje

Ali je zavarovalnica z najnižjo premijo najugodnejša si lahko preberete TUKAJ.  Vseeno je potrebno upoštevati poleg cene in ugodnosti, ki jih zavarovalnica nudi ob sklenitvi še eno spremenljivko. Gre za paketne popuste, ki jih nudita Generali in zavarovalnica Triglav. V primeru, da imamo več zavarovanj : kasko avto zavarovanje, zavarovanje hiše/stanovanja, zavarovanje plovila….je navadno smiselno ostati pri isti zavarovalnici, saj nam paketni popust prinese letno bistveno višji prihranek kot je razlika v ceni med posameznimi zavarovalnicami.

Zaključek: Vsa dopolnilna zdravstvena zavarovanja so enaka, saj vse zavarovalnice krijejo enake storitve v enakih zneskih, najcenejše dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni nujno najugodnejše, saj je potrebno v celotnem izračunu upoštevati tudi paketne popuste in ugodnosti, ki jih posamezna zavarovalnica nudi ob sklenitvi. Katero zavarovanje je najugodnejše si moramo izračunati sami.

Cene in ugodnosti, ki jih nudijo zavarovalnice ob sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete TUKAJ. 

Za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kliknite TUKAJ.

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?