Zdravstveno zavarovanje za brezposelne

Osebam, ki so se znašle v težkem finančnem položaju, priporočamo, da se zglasijo na najbližji enoti Centra za socialno delo (CSD), kjer lahko zaprosijo za odločbo, s katero bodo na zavarovalnici polico za dopolnilno zdravstveno zavarovanje postavili v mirovanje.

Ko je polica v mirovanju (za čas trajanja odločbe), je zavarovanec v celoti zavarovan, saj mu država krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Čas trajanja od oddaje dokumentacije do odobrene odločbe traja lahko tudi mesec dni ali več, zato predlagamo, da prošnjo, če smatrate, da ste socialno ogrožena oseba oddate čim prej.

Navodila za Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za brezposelne

Priporočamo vam da sklenete dopolnilno zdravstveno zavarovanje tudi v primeru, da dobite potrjeno odločbo CSD, kjer piše, da vam bodo dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačevali oni.
V vsakem primeru vam ne bo potrebno ničesar plačevati izognili pa se boste težavam. Kakšne težave vas lahko doletijo si preberite v PRIMERU 2.

PRIMER 1: Janez Novak je dobil odločbo CSD kjer je pisalo, da mu bodo plačevali obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje dokler se ne zaposli. Hkrati je Janez Novak sklenil dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri zavarovalnici in na zavarovalnico poslal fotokopijo odločbe CSD in na zavarovalnici so mu zavarovanje zamrznili.
Janez Novak se je čez 3 leta zaposlil, reaktiviral polico dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in dopolnilno zdravstveno zavarovanje mu je pričelo veljati TAKOJ in premija je bila normalna oziroma najnižja oziroma po ceniku izbrane zavarovalnice.

PRIMER 2: Andrej Novak je dobil odločbo CSD kjer je pisalo, da mu bodo plačevali obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje dokler se ne zaposli. Andrej Novak je čez 3 leta našel zaposlitev. Želel si je urediti tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje in pri tem je zgrožen ugotovil:
– da bo najprej moral tri mesece plačevati premijo zavarovan pa ne bo
– da bo moral permanentno plačevati 9% višjo premijo od osnovne

Iz obeh zgoraj navedenih primerih se lahko naučimo, da je pravilen vrstni red sklepanja naveden v primeru številka ena. Če sklenemo zavarovanje takoj nas to nič ne stane, izognemo pa se vsem težavam.

Zakaj mi dopolnilno zdravstveno zavarovanje ne prične veljati takoj si lahko prebere TUKAJ.

Zakaj nekateri plačujejo 39% višjo premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kot ostali si lahko preberete TUKAJ.

BREZPOSELNI IN DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE
Ali vam bo CSD kril oziroma plačeval le obvezno zdravstveno zavarovanje ali tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje boste izvedeli, ko vam bodo na CSD izdali odločbo. Da pa vam CSD lahko izda odločbo morate oddati vlogo.
Ko in če ostanete brez sredstev za zdravstveno zavarovanje je vaša glavna naloga, da na CSDju čim prej oddate vlogo. Prej kot vlogo oddate, prej boste dobili ODLOČBO.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje socialna pomoč – vsi potrebni socialne pomoči se čimprej obrnite na CSD. Prej kot boste oddali vlogo/e prej boste dobili odločbo/e.

Brezplačno dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko torej prejmejo socialno ogrožene osebe na centru za socialno delo. Prej kot se vloga odda, prej center za socialno delo izda odločbo.

  sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?