Katero dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Katero dopolnilno zdravstveno zavarovanje izbrati je odločitev vsakega posameznika. V pomoč vam bo gotovo dejstvo, da je storitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri vseh treh zavarovalnicah enaka oziroma identična. To dejstvo ste verjetno že opazili pri obisku zdravnika, saj vas medicinsko osebje nikoli ne vpraša katero zavarovalnico za dopolnilno zdravstveno zavarovanje imate. Zdravstveno osebje zanima le ali dopolnilno zdravstveno zavarovanje imate ali ne. Če DZZ imate, bo vse plačala zavarovalnica, sicer boste dobili račun za doplačilo zdravstvenih storitev.

Katero dopolnilno zdravstveno zavarovanje naj izberem

Vsekakor morate sami ugotoviti katero dopolnilno zdravstveno zavarovanje je za vas najprimernejše. Kakšne so trenutne cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja izveste na povezavi dopolnilno zavarovanje cene.

Prav tako na zgornji povezavi ugotovite kakšne ugodnosti nudi posamezna zavarovalnica ob sklenitvi. Tretji faktor so še dodatni popusti, ki jih prejmete v primeru več sklenjenih zavarovanj pri posamezni zavarovalnici.

PRIMER: Janez Novak ima pri Triglavu zavarovano hišo in avtomobilski kasko za 2 avtomobila, vse skupaj v vrednosti 2500eur. Ker je sklenil pri Triglav zdravstveni zavarovalnici tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje, je dobil na premoženjski paket dodatnih 25€ popusta oziroma 1%. Ker Janez Novak trenutno ne potrebuje nahrbtnika ali USB ključa 64GB, je zanj trenutno na dan 7.1.2021, ko pišemo ta članek, Triglav zdravstvena zavarovalnica.

Kje se dopolnilno zavarovati

V Sloveniji imamo tri zavarovalnice, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Poleg njih imamo tudi več kot 500 zavarovalniških agencij, ki delajo za te zavarovalnice. Ne glede na to, kje boste sklenili zavarovanje, je potrebno vedeti, da pogodbo sklepate neposredno z zavarovalnico. Zavarovalni zastopniki sklepajo zavarovanja v imenu in za račun zavarovalnice.

Kje se dopolnilno zavarovati

Smo zavarovalniška agencija e-Zavarovanja d.o.o., specializirani smo za sklepanje dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj. Naše poslanstvo je osveščati prebivalstvo o pomembnosti dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Hkrati se trudimo, da našim strankam priskrbimo najugodnejšo ponudbo dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj. Kje se dopolnilno zavarovati v smislu katero zavarovalnico izbrati si lahko preberete TUKAJ. Kot smo povedali že v zgornji rubriki, je storitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri vseh zavarovalnicah enaka. Na zgornji povezavi pa boste lahko primerjali cene in ugodnosti, ki vam jih posamezna zavarovalnica ponuja ob sklenitvi.

Dopolnilno zavarovanje cene

Posebnost dopolnilnega zavarovanja je dejstvo, da cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ni enaka za vse komitente. ZZVZZ oziroma zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju predvideva, da državljanom, ki več kot eno leto niso plačevali dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, pa so bili zavezanci za plačevanje le tega, mora zavarovalnica upoštevati 3% pribitek na premijo.

Kakšne so trenutne cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete na povezavi dopolnilno zavarovanje cene.

Dopolnilno zavarovanje cene

PRIMER: Andrej Novak je podjetnik, star 50 let, ki je bil 6 let v manjših finančnih težavah. Sicer je zaposlen, a 6 let ni plačeval dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Po malce več kot 6 letih je sklenil, da pri Vzajemni zopet sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Ker je bil vč kot 6 let brez zavarovanja mu je zavarovalnica morala na osnovno premijo dodati 6×3%=18% doplačila. 7.1.2021 ko pišemo ta članek je pri Vzajemni osnovna premija 34,6eur. Andrej Novak bo torej plačeval 40,83eur mesečne premije.

Kako urediti dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko uredite v poslovalnici katerekoli zavarovalnice, lahko si naročite agenta na dom, lahko pa preprosto izpolnite Online obrazec na naši spletni strani in izberete sklenitev dopolnilnega zavarovanja preko spleta.

Kako urediti dopolnilno zavarovanje

Sklenitev dopolnilnega zavarovanja preko spleta je najpreprostejša oblika sklepanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Odgovor na vprašanje kako urediti dopolnilno zavarovanje je torej preprost: na naši spletni strani kliknite zgoraj na zeleni gumb SKLENI ONLINE , izberite si zavarovalnico, izpolnite obrazec in pritisnite na gumb SKLENI.

Katero dodatno zavarovanje

Katero dodatno zavarovanje je sinonim oziroma sopomenka za katero dopolnilno zdravstveno zavarovanje izbrati. O tem smo podrobno pisali že na začetku našega članka. Gre za dejstvo, da je dopolnilno zdravstveno zavarovanje v pogovornem jeziku sinonim oziroma sopomenka za dodatno zdravstveno zavarovanje.

Kako se prijaviti na dodatno zavarovanje

Kako se prijaviti na dodatno zavarovanje je sopomenka za kako urediti dopolnilno zavarovanje. V točki kako urediti dopolnilno zavarovanje je razloženo, da je najenostavnejši način sklepanja dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja preko spletnega obrazca.
Na povezavi prijava v dodatno zavarovanje boste le izpolnili obrazec in dopolnilno zdravstveno zavarovanje bo sklenjeno.

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

 

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?