Dodatno zdravstveno zavarovanje popusti

V zavarovalništvu velja nepisano načelo, da več kot ima stranka premoženja in več kot porabi denarja za zavarovalne premije, večji popust lahko pričakuje.

Popusti pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju niso mogoči. V preteklosti so se zavarovalnice v določenih primerih posluževale maksimalno dovoljenega 3% popusta, danes 8.5.2020, ko pišemo ta članek pa je situacija takšna, da imajo vse zavarovalnice enotno premijo.

Enotna premija pomeni, da ni popusta za letno plačilo, da ni popusta za plačilo na trajni nalog, da ni popusta za več deset oseb ali več tisoč oseb v istem podjetju. Skratka popustov ni. Je pa res, da si s sklenjenim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem pri Triglav zdravstveni zavarovalnici povečate Triglav komplet in s tem lahko pridobite višji popust na vašem premoženju.

Pri katerih zavarovalnicah lahko sklenemo dodatno zdravstveno zavarovanje?

Kot smo povedali, v Republiki Sloveniji storitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nudijo 3 zavarovalnice: Vzajemna, Triglav in Generali. Storitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je v vseh treh primerih enaka. Če ste že kdaj bili pri zdravniku verjetno veste, da vas tam nihče ne vpraša ali imate dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenjeno pri Vzajemni ali Triglavu, temveč le preverijo ali imate urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Kaj pa cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?
Cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se med seboj razlikujejo, vseeno pa hitro ugotovimo, da so razlike bile in tudi trenutno so minimalne.

Kakšne so trenutne cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja lahko preverite TUKAJ.

Kdo je zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje in kdaj postanemo zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje?
Ko študent izgubi status, ko se študent redno zaposli, ko študent odpre svoj s.p., ko tuji delavec pride na delo v Slovenijo, v vseh teh primerih osebe postanejo zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Kdaj vse postanemo zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko preberete TUKAJ.

Sedaj, ko vemo kdaj postanemo zavezanci za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, potrebujemo le še odgovor do kdaj si moramo le tega urediti. Priporočljivo je, da si dopolnilno zdravstveno zavarovanje uredimo v roku enega meseca od dne, ko postanemo zavezanec za doplačila iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, saj v nasprotnem primeru pademo v trimesečno čakalno dobo. Kaj je čakalna doba si lahko preberete TUKAJ.

Če sklenemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje več kot en mesec od dneva, ko se zaposlimo, bomo imeli 3 mesečno čakalno dobo, vendar bo naša mesečna premija enaka kot jo imajo ostali državljani. Razen, če dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenemo več kot leto dni od pričetka zaposlitve. V primeru, da zavarovanje sklenemo 367 dan od dne, ko smo se zaposlili, bo naša premija PERMANENTNO oziroma za stalno 3% višja od osnovne premije iz zgornje tabele. Če sklenemo zavarovanje več kot 2 leti od dneva zaposlitve bo premija višja za 6%.

Malce bolj spodbudna in pomirjujoča informacija je ta, da je doplačilo na premijo je navzgor omejeno, saj ne more preseči 80% osnovne premije.

Osnovna cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je torej za vse zavarovance enaka.
Ker pa imajo določeni zavarovanci doplačilo na premijo, je končna cena lahko različna od cene v zgornji tabeli. Če niste prepričani, da plačujete pravo ceno vam svetujemo, da pokličete vašo zavarovalnico, kjer vam bodo natančno pojasnili od kje cena, ki je napisana na položnici.

V praksi se dogaja, da imajo zavarovanci na položnici poleg dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja tudi nezgodno zavarovanje, zavarovanje za tujino,… Vzajemna za svoje zavarovance nudi tudi 3% popust, v primeru plačevanja preko trajnega naloga, odtegljaja od plače ali letnega plačila. Pri Triglavu in Generali je premija za vse zavarovance enotna ne glede na način plačila.

Pogosto nas stranke sprašujejo, ali je v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja mogoč komercialni popust, kot pri premoženjskih zavarovanjih oziroma popust na več zavarovanj. Odgovor je, da pri zavarovalnicii Triglav in Generali lahko dopolnilno zdravstveno zavarovanje vključite v paket zavarovanj in nato uveljavljate dodaten popust na premoženjskih zavarovanjih, osnovna cena dopolnilnega zavarovanja pa je v vseh primerih enaka za vse zavarovance.

Najcenejša zavarovalnica ni v vseh primerih tudi najugodnejša, kako si izbrati najugodnejšo zavarovalnico si lahko preberete TUKAJ. Menjava zavarovalnice in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Vse o tej temi si lahko preberete TUKAJ.

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

 

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?