Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Zdravstveno zavarovanje je zavarovanje, ki krije stroške zdravstvenih storitev. Rezidenti republike Slovenije, ki imajo urejeno oziroma sklenjeno obvezno zdravstveno zavarovanje in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, pri obisku zdravnika nimajo stroškov.

Koliko krije obvezno in koliko dodatno zavarovanje si lahko pogledate tukaj.

Dopolnilno zavarovanje krije tisti del vrednosti zdravstvene storitve, ki ga obvezno zdravstvenega zavarovanje ne krije. Obvezno in dopolnilno zavarovanje torej krijeta 100% vrednosti zdravstvene storitve v državnih zdravstvenih ustanovah.

V praksi pomeni, da zavarovancem, ki imajo sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ni potrebno plačevati zdravstvenih storitev, zdravil in medicinsko-tehničnih pripomočkov. To seveda velja le za državne zdravstvene ustanove in znotraj zakonskih omejitev.

PRIMER 1: Janez Novak se poškoduje. Potrebuje zdravniško pomoč. Urejeno ima dopolnilno  zavarovanje. Janez Novak bo moral le predložiti svojo zdravstveno kartico in stroške zdravljenja bo kril ZZZS in ena od zdravstvenih zavarovalnic za dopolnilno zavarovanje.

PRIMER 2: Janez Novak nima urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Stroške zdravljenja bo moral v tistem delu, ki ga krije dopolnilno zavarovanje poravnati sam. Stroški lahko znašajo od nekaj 10 do nekaj 1000€ ali celo nekaj 10.000€. V tujini (Švica, ZDA, Skandinavske države) pa lahko tudi nekaj 100.000€.

Preprosta definicija: Dopolnilno zavarovanje je nekaj kar nujno potrebujemo, saj nas v primeru nesreče ali bolezni varuje pred visokimi stroški zdravljenja.

vjezbaj-pizda-ti-materina

Novice. Zakaj za zdravstveno zavarovanje plačujemo vedno več?

Med pogostimi vprašanji najdemo tudi:

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje zakaj 

Kot smo že pisali v enem od pogostih vprašanj, se dejansko ljudje v Sloveniji ne zavedamo koliko stanejo zdravstvene storitve, saj dokler smo mladi le pokažemo zdravstveno izkaznico, nikoli nam ni potrebno nič plačati. Šele, ko težje zbolimo ali se težje poškodujemo in dobimo visok račun nam postane jasno ZAKAJ. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje nas varuje pred enormnimi stroški, ki lahko nastanejo, če zbolimo ali se poškodujemo.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje DA ali NE 

Odločitev je vaša, pravo ime je prostovoljno dopolnilno zavarovanje, poudarek je na PROSTOVOLJNO. Varuje nas pred visokimi stroški zdravstvenih storitev. Vedeti moramo tudi, da če ga bomo nekoč potrebovali, nam ne bo pričelo veljati takoj. Kdaj mi prične veljati dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko preberete TUKAJ.

Vedeti moramo, da če bomo dopolnilno zavarovanje potrebovali na starost in ga danes ne plačujemo bomo zanj morali plačevati bistveno več. Zakaj nekateri plačujejo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje tudi 39% več si lahko prebere TUKAJ.

Kaj je dopolnilno zdravstveno zavarovanje 

Preprosto povedano je zavarovanje, ki nas varuje pred visokimi stroški zdravstvenih storitev.

POZOR: SKLENITE DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE PRAVOČASNO!

Dopolnilno  zavarovanje je podobno avtomobilskemu kasku. Sklenjenega moramo imeti preden pride do škodnega primera (bolezen, nezgoda). V nasprotnem primeru moramo čakati 3 mesece. V vmesnem obdobju pa moramo stroške zdravstvenih storitev plačevati sami. Kaj je čakalna doba si lahko preberete tukaj.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ponujajo 3 zavarovalnice: Vzajemna, Triglav, Generali. Vse 3 zavarovalnice so v zadnjem času ugotovile, da so glavna pomanjkljivost javnega zdravstva čakalne vrste. Vse 3 zavarovalnice tako ponujajo tudi produkt, kjer se za cca. 10-30 eur mesečno izognemo čakalnim vrstam v javnem zdravstvu.

PRIMER 3:  Janez Novak redno rekreativno igra nogomet. Nogomet igra že vrsto let in spoznal je, da si vsako leto kakšen soigralec ali prijatelj strga kolenske vezi. Ugotovil je, da v primeru poškodbe kolenskih vezi najprej čakaš na specialista, nato čakaš na magnetno resonanco, pa zopet na specialista in če te le ta napoti na operacijo, zopet čakaš par mesecev na operacijo… Ker je oče dveh otrok, ki jih vozi v vrtec, mu je popolnoma jasno, da si ne more privoščiti, da bi bil eno leto v breme svoji ženi… Sklenil je zavarovanje specialisti+, saj ve, da bo v primeru bolezni ali poškodbe v roku 3 tednov na vrsti ne le pri specialistu, temveč po potrebi tudi operiran.

Za več informacij za sklenitev zavarovanja brez čakalnih vrst nas pokličite na 040-556-489.

 

 

                                             doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

 

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?