Vzajemna zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna je najpogostejše dopolnilno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji konec leta 2019. V Sloveniji ima trenutno cca. 700.000 prebivalcev dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenjeno pri Vzajemni. S tem Vzajemna dosega cca. 50% tržni delež na segmentu dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj. Triglav zdravstvena zavarovalnica sledi s približno 30% tržnim deležem, obema sledi Generali 20% tržnim deležem.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna cena.

Ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri Vzajemni lahko preverite TUKAJ.
Hkrati na tej povezavi lahko preverite vse ugodnosti, ki jih boste deležni ob sklenitvi zavarovanja.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna primerjava.

Na spodnji povezavi lahko preverite kakšne so razlike v ceni med različnimi ponudniki dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Hkrati lahko preverite kakšne ugodnosti vam posamezne zavarovalnice nudijo ob sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Oboje lahko preverite TUKAJ.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna menjava.

Menjava zavarovalnice dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je v osnovi zelo preprosta, ima pa posebnost trimesečni odpovedni rok. Podrobno je menjava opisana v zakonu o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje se vedno sklepa za najmanj eno leto oziroma 12 mesecev. Šele v 13 tem mesecu lahko zavarovanje prekinemo. Nato sledi 3 mesečni odpovedni rok in po 16 mesecih smo lahko na drugi zavarovalnici. Kako preprosta je menjava in kako vse uredimo namesto vas v primeru le te si lahko preberete TUKAJ.

fef4f4886d938b5c83482c447307fc67_m

Novice. Je spolni odnos brez zdravstvenega zavarovanja varen?

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna kdaj začne veljati?

Ena glavnih težav, ki nas lahko doleti v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je čakalna doba. V primeru, da zamudimo zakonsko določen rok, moramo najprej čakati 3 mesece preden nam zavarovalnica prične kriti stroške zdravstvenih storitev. Najbolj to občutijo bolniki na urgenci, ki jih seznanijo, da dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja še nimajo urejenega in bodo astronomski znesek morali plačati iz lastnega žepa. Več o tem kdaj vam prične veljati dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko preberete TUKAJ.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna in obvezno zdravstveno zavarovanje študentov.

Vsi študenti, ki ostanejo brez statusa si morajo urediti obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Študenti, ki so dopolnili 26. let imajo lahko zdravstveno zavarovanje urejeno po starših največ do konca šolskega leta v katerem so dopolnili 26 let. Še ena posebnost so študenti višješolskih zavodov saj status študenta izgubijo z dnem, ko diplomirajo. Študenti visokošolskih zavodov imajo status študenta do konca šolskega leta, tudi če med šolskim letom diplomirajo. Več o tej tematiki si lahko preberete TUKAJ.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna brezplačno.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je brezplačno za vse šoloobvezne otroke in šolajočo se mladino, vendar največ do konca šolskega leta v katerem mladostnik dopolni 26 let. Prav tako lahko na brezplačno dopolnilno zdravstveno zavarovanje računajo vojni veterani, ki so se borili v vojni za Slovenijo. Več o tem si lahko vojni veterani preberete TUKAJ.
Na brezplačno dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko računajo tudi vsi socialno ogroženi državljani. V takšnih primerih predlagamo, da se nemudoma zglasite na najbližji enoti centra za socialno delo, kjer bodo preverili ali ustrezate njihovim kriterijem. vsi ostali, ki morate skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa lahko sodelujete v nagradni igri, kjer vam bomo letno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja plačali mi. Več o nagradni igri si lahko preberete TUKAJ.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna ali Triglav.

Pri izbiri dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se moramo zavedati, da je storitev pri vseh zavarovalnicah enaka. Pri obisku zdravnika nas nihče ne vpraša kje imamo sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Zdravstveno osebje le preveri ali je zavarovanje urejeno. Katero zavarovalnico izbrati v primeru dopolnilnega zavarovanja si lahko preberete TUKAJ.
Glavno vodilo pri sklenitvi naj bo torej CENA in UGODNOSTI, ki jih prejmete ob sklenitvi, cene in ugodnosti lahko preverite TUKAJ.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna kaj krije in koliko krije?

V Sloveniji je zdravstveno zavarovanje sestavljeno iz dveh delov obveznega in dopolnilnega. V primeru zaposlitve nam obvezno zdravstveno zavarovanje plačuje delodajalec, za dopolnilno pa moramo poskrbeti sami. Šolo obvezni oziroma šolajoči se otroci in mladina imajo oboje urejeno brezplačno. Več o obveznem in dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju lahko preberete TUKAJ.
Kaj in koliko krije in zakaj sploh skleniti zdravstveno zavarovanje si lahko preberete TUKAJ.

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?