Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je bilo uvedeno 1.1.2006. Od tega datuma dalje imamo sistem zdravstvenega zavarovanja, kjer z urejenim obveznim in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem le pokažemo kartico zdravstvenega zavarovanja in pri zdravniku in v lekarni nam ni potrebno plačevati ali doplačevati za zdravstvene storitve, zdravila in zdravstvene pripomočke.

Na dan 11.1.2021, ko pišemo ta članek lahko povemo, da je že vsaj 5 vlad in zdravstvenih ministrov napovedovalo ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Pričakujemo, da bo dopolnilno zdravstveno zavarovanje v prihodnosti ukinjeno. Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je verjetno le vprašanje časa. Ker pa ne vemo kdaj, je potrebno do takrat upoštevati obstoječo zakonodajo. Zato vsem državljanom brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja svetujemo, da se izognejo morebitnim zapletom in dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenejo. To lahko preprosto uredite na povezavi dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklepanje.

Stroški doplačil so v primeru bolezni ali nezgode brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja lahko enormni. Prav tako pa je potrebno vedeti, da če ste brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja več kot en mesec, le to ne prične veljati takoj ampak šele čez 3 mesece. Kdaj vam prične veljati dopolnilno zavarovanje si lahko preberete TUKAJ.

Ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

Sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je pametna tudi z vidika cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Cena dopolnilnega zavarovanja namreč ni enaka za vse zavarovance. Če več let ne plačujemo dopolnilnega zavarovanja nam mora izbrana zavarovalnica upoštevaje zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ZZVZZ upoštevati 3% povišanje premije za vsako polno leto, ko dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nismo plačevali. Več o ceni dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete na povezavi dopolnilno zavarovanje premija.

Dodatno zdravstveno zavarovanje ukinitev

Kot smo že povedali, je v pogovornem jeziku dodatno zdravstveno zavarovanje sinonim za prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Ko ljudje vpisujejo v iskalnik dodatno zdravstveno zavarovanje ukinitev, jih pravzaprav zanima ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Kot smo že povedali je ukinitev dopolnilnega zdravstvenega vroča tema na slovenskem političnem prostoru vsakih nekaj let. V praksi se nam dogaja, da dobivamo v času, ko je ukinitev dopolnilnega zavarovanja vroča tema na slovenskem političnem prostoru, takrat navadno dobivamo izredno veliko klicev na to temo. Takrat pri zavarovalnicah prihaja do množičnih prekinitev zavarovanja…..saj vsi verjamejo, da je konec…
Pri celotni zgodbi gre le za prerekanje kdo bo plačal račun…ali se bo še bolj obdavčilo že najbolj obdavčene ali bo sistem ostal tak kot je…

Dodatno zdravstveno zavarovanje ukinitev

Za lažje razumevanje se je potrebno poglobiti v 2 dejavnika. Ali Slovenija želi biti konkurenčna država ali bolj socialna država. Socialne države so v osnovi lahko le tiste, ki imajo dovolj denarja za socialo, z zniževanjem konkurenčnosti pa zmanjšujemo prihodke prebivalstva in države in posledično tudi sociale. Politiki morajo seveda skrbeti, da sta sociala in konkurenčnost čim bolj uravnotežena.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ukinitev

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ukinitev je sinonim za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. O tej temi smo podrobno pisali že v začetku tega članka.
Glavna ugotovitev je, da je ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja res vroča tema slovenskega političnega prizorišča vsakih nekaj let, dejstvo pa je, da je obstoječo zakonodajo potrebno upoštevati dokler dejansko ne pride do ukinitve.

Ukinitev dopolnilnega zavarovanja

Ukinitev dopolnilnega zavarovanja je še en sinonim oziroma sopomenka oziroma skrajšana verzija za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Dokler ne pride do dejanske ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja prebivalstvu svetujemo, da imajo dopolnilno zavarovanje sklenjeno. Če zavarovanja še nimate sklenjenega lahko to storite s klikom na povezavo sklenitev dopolnilnega zavarovanja preko spleta.

×

Ste našli iskano informacijo?