Čakalne vrste v zdravstvu

Slovenski zdravstveni sistem načeloma deluje dobro. Vseeno pa se najdejo težave, in sicer v primeru čakalnih vrst.

PRIMER: Janez Novak je zaposlen, obvezno zdravstveno zavarovanje mu plačuje delodajalec. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ima urejeno. Star je 32 let oče dveh majhnih otrok. Pri igranju nogometa si je poškodoval koleno.

Zgodba se praviloma nadaljuje. Janez Novak je obiskal svojega osebnega zdravnika in osebni zdravnik mu je dal napotnico za specialista. Na specialista je Janez Novak čakal nekaj mesecev, ta ga je napotil na dodatne preiskave in Janez je spet čakal…, ko so bile preiskave zaključene je Janez zopet čakal na Specialista. Le ta je dobil izvide in predlagal operacijo. No napisal je napotnico za operacijo in Janez je zopet čakal.

V zgornjem primeru se je potrebno vprašati ali ste lahko tako kot Janez skoraj leto dni v breme svoji partnerki? Ne morete opravljati dela, ne morete voziti otrok v vrtec, ne morete nikamor, hkrati pa je operacija ne nujna. V breme ste svoji partnerki in celotni družini. Operacija izven zdravstvenega sistema stane 3.000-5.000eur.

Zato, da zavarovanci ne bi imeli tovrstnih težav so zdravstvene zavarovalnice AdriaticSlovenica, Triglav Zdravstvena zavarovalnica in Vzajemna razvile zavarovanja, kjer smo v tovrstnih primerih na vrsti takoj.

V večini primerov smo pri zdravniku zasebniku na vrsti prej kot v treh tednih in tudi operacija bi v primeru Janeza Novaka bila izvedena v večini primerov prej kot v mesecu dni.

Mesečna premija za tovrstna zavarovanja je 15-30 eur odvisno od paketa, ki ga izberete.

                                                     sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

×

Ste našli iskano informacijo?