Čakalne vrste v zdravstvu

Slovenski zdravstveni sistem načeloma deluje dobro. Vseeno pa se najdejo težave, in sicer v primeru čakalnih vrst.

PRIMER: Janez Novak je zaposlen, obvezno zdravstveno zavarovanje mu plačuje delodajalec. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ima urejeno. Star je 32 let oče dveh majhnih otrok. Pri igranju nogometa si je poškodoval koleno.

Zgodba se praviloma nadaljuje. Janez Novak je obiskal svojega osebnega zdravnika in osebni zdravnik mu je dal napotnico za specialista. Na specialista je Janez Novak čakal nekaj mesecev, ta ga je napotil na dodatne preiskave in Janez je spet čakal…, ko so bile preiskave zaključene je Janez zopet čakal na Specialista. Le ta je dobil izvide in predlagal operacijo. No napisal je napotnico za operacijo in Janez je zopet čakal.

V zgornjem primeru se je potrebno vprašati ali ste lahko tako kot Janez skoraj leto dni v breme svoji partnerki? Ne morete opravljati dela, ne morete voziti otrok v vrtec, ne morete nikamor, hkrati pa je operacija ne nujna. V breme ste svoji partnerki in celotni družini. Operacija izven zdravstvenega sistema stane 3.000-5.000eur.

Zato, da zavarovanci ne bi imeli tovrstnih težav so zdravstvene zavarovalnice Generali, Triglav Zdravstvena zavarovalnica in Vzajemna razvile zavarovanja, kjer smo v tovrstnih primerih na vrsti takoj.

V večini primerov smo pri zdravniku zasebniku na vrsti prej kot v treh tednih in tudi operacija bi v primeru Janeza Novaka bila izvedena v večini primerov prej kot v mesecu dni.

Mesečna premija za tovrstna zavarovanja je 15-30 eur odvisno od paketa, ki ga izberete.

vjezbaj-pizda-ti-materina

Novice. Zakaj za zdravstveno zavarovanje plačujemo vedno več?

Seveda se moramo zavedati, da moramo biti pred sklenitvijo tovrstnega zavarovanja zdravi. Zavarovalnica vedno krije dogodke, ki se zgodijo neodvisno od naše volje in so zato nepredvidljivi.

PRIMER: Janez Novak je sklenil zdravstveno polico, ki mu krije pregled, slikanje in postavitev diagnoze, operacijo in rehabilitacijo. Ob sklenitvi je Janez Novak zamolčal, da ima križno kolensko vez že strgano. Janez Novak sicer lahko stisne zobe in uveljavlja poškodbo iz naslova križne vezi že naslednji mesec. V primeru, da bo zavarovalnica ugotovila, da je poškodba križne vezi nastala pred sklenitvijo zavarovanja bo Janezu Novaku odklonila kritje kritje iz naslova zavarovalne police. Tudi, če zavarovalnica ugotovi naknadno, ko je Janezu Novaku že plačala vse stroške zdravljenja iz naslova križne vezi, poškodba pa je nastala pred sklenitvijo police bo zavarovalnica zahtevala povrnitev vseh stroškov, ki jih je že plačala vključno s povrnitvijo sodnih stroškov, stroškov odvetnika…če pride do sodnega spora.
Hkrati je potrebno omeniti, da gre v tem primeru

Logika je pri sklepanju zdravstvene police identična kot pri kasko zavarovanju avtomobila. Če zavarovanje sklenemo pred škodnim dogodkom bomo dobili škodo povrnjeno, sicer škode ne bomo dobili povrnjene. Razlika je le v tem, da gre v primeru avtomobilskega kaska za razbit avtomobil, v primeru zdravstvene police pa gre za zdravljenje zaradi bolezni ali nezgode.

Zakaj nekateri zavarovanci za dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačujejo tudi 39% višjo premijo si lahko preberete TUKAJ.

Kako preprosta je menjava dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete TUKAJ.

                                        doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?