Dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce

Zdravstveno zavarovanje za tujce se v Sloveniji uredi enako kot za domače državljane.
Najprej na najbližji enoti ZZZS (zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije) uredimo obvezno zdravstveno zavarovanje za tujca. V primeru, da tujec noče doplačevati za zdravstvene storitve v primeru bolezni ali nezgode, je zelo priporočljivo, da sklene tudi dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce.

V pogovornem jeziku ljudje enačijo dodatno zdravstveno zavarovanje z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje  dopolnjuje obveznega. Če imamo sklenjeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje nam pri zdravniku ni potrebno doplačevati za zdravstvene storitve.

Strokovno pravilen termin je torej dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Ko ljudje vpisujejo v iskalnik dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce jih dejansko zanima dopolnilno zdravstveno zavarovanje za tujce.

Dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce

Dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce je po svoji naravi prostovoljno, po domače: nihče nas ne more prisiliti, da ga sklenemo. Več o prostovoljnem dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju si lahko preberete na povezavi PZZ.

Kako je zdravstveno zavarovanje urejeno v v Sloveniji si lahko preberete na povezavi obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Koliko krije obvezno zdravstveno zavarovanje in koliko krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko preberete na povezavi kaj pokriva dodatno zdravstveno zavarovanje.

Kakšne so cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in kakšne ugodnosti nudijo posamezne zdravstvene zavarovalnice ob sklenitvi si lahko preberete na povezavi cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kliknite na povezavo sklenitev dodatnega zavarovanja.