Dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce

Zdravstveno zavarovanje za tujce se v Sloveniji uredi enako kot za domače državljane.
Najprej na najbližji enoti ZZZS (zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije) uredimo obvezno zdravstveno zavarovanje za tujca. V primeru, da tujec noče doplačevati za zdravstvene storitve v primeru bolezni ali nezgode, je zelo priporočljivo, da sklene tudi dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce.

V pogovornem jeziku ljudje enačijo dodatno zdravstveno zavarovanje z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje  dopolnjuje obveznega. Če imamo sklenjeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje nam pri zdravniku ni potrebno doplačevati za zdravstvene storitve.

Strokovno pravilen termin je torej dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Ko ljudje vpisujejo v iskalnik dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce jih dejansko zanima dopolnilno zdravstveno zavarovanje za tujce.

Dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce

Dodatno zdravstveno zavarovanje za tujce je po svoji naravi prostovoljno, po domače: nihče nas ne more prisiliti, da ga sklenemo. Več o prostovoljnem dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju si lahko preberete na povezavi PZZ.

Kako je zdravstveno zavarovanje urejeno v v Sloveniji si lahko preberete na povezavi obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Koliko krije obvezno zdravstveno zavarovanje in koliko krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko preberete na povezavi kaj pokriva dodatno zdravstveno zavarovanje.

Kakšne so cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in kakšne ugodnosti nudijo posamezne zdravstvene zavarovalnice ob sklenitvi si lahko preberete na povezavi cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja.

Za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kliknite na povezavo sklenitev dodatnega zavarovanja.

Zdravstveno zavarovanje za tujce

Zdravstveno zavarovanje za tujce  je v Sloveniji urejeno iz dveh delov. Iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki si ga uredite na ZZZS in iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Seveda ne more zdravstvenega zavarovanja skleniti čisto vsak tujec….obstaja pravilnik in cel pogojev, ki jih mora tujec izpolnjevati…. navadno gre za tujca, ki je v Sloveniji dobil novo zaposlitev ali je družinski član slovenskega državljana…

Ali tujec izpolnjujete pogoje za ureditev obveznega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji se obrnite na najbližjo izpostavo ZZZS.

Pomembno je, da se zavedate, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje le dopolnjuje obveznega. Če nimate obveznega zdravstvenega zavarovanja, ne morete koristiti dopolnilnega. Brez obveznega zdravstvenega zavarovanja plačujete zdravstvene storitve po polni vrednosti to je 100%.

Kot smo že povedali, če tujec v Sloveniji uredi obvezno zdravstveno zavarovanje je zelo priporočljivo, da si uredi tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Najhitreje si dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko sklenete z izpolnitvijo našega spletnega obrazca. Najprej preverite ponudnike, preverite aktualne cene in ugodnosti, ki jih ponujajo ob sklenitvi, nato preprosto izpolnite obrazec na povezavi dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklepanje in zavarovanje je sklenjeno.

Zdravstveno zavarovanje za tujce

Zdravstveno zavarovanje tujcev v Sloveniji se vedno prične na ZZZS. Predlagamo, da jih pokličete ali jih kontaktirate po e pošti. Tako boste pridobili pogoje in dokumentacijo potrebno za sklenitev obveznega zdravstvenega zavarovanja. Dokumentacijo nato izpolnite in ostane vam le še sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Sklenitev dopolnilnega zavarovanja

Kot smo že povedali obvezno zdravstveno zavarovanje ni dovolj. Če imate sklenjeno le obvezno zdravstveno zavarovanje, morate pri vsakem obisku zdravnika doplačevati za zdravstvene storitve, pri obisku lekarne pa morate doplačevati za zdravila.

Visokim stroškom doplačil zdravstvenih storitev se preprosto izognete s sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Tujci, ki si urejate zdravstveno zavarovanje v Sloveniji morate najprej obiskati najbližjo enoto ZZZS. Tam si uredite obvezno zdravstveno zavarovanje in dobite KZZ – Kartico zdravstvenega zavarovanja.

Sklenitev dopolnilnega zavaro vanja sledi po obisku ZZZS. V veliki večini primerov boste najprej dobili papirje na katerih bo pisalo, da je vaše obvezno zdravstveno zavarovanje urejeno. Kartico KZZ pa vam bodo poslali kasneje po navadni pošti. Za sklenitev dopolnilnega zavarovanja potrebujete številko zdravstvene kartice. Ker sta na zdravstveni kartici vedno 2 številki, morate vedeti, da je prava tista, ki je 9 mestna, vpisana nad imenom in se prične s številko 0.

Tudi, če še nimate kartice zdravstvenega zavarovanja lahko sklenete dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Številka KZZ je navadno vedno napisana na papirjih. Pomembno je, da veste, da je številka 9 mestna in da se vedno prične s številko 0.

Sklenitev dopolnilnega zavarovanja

Sklenitev dopolnilnega zavarovanja je najlažja preko spleta. Na naši spletni strani imamo ponudbe vseh zavarovalnic, ki v Sloveniji ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Za natančen pregled ponudb predlagamo, da kliknete na povezavo dopolnilno zdravstveno zavarovanje cena, za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pa kliknete na povezavo dopolnilno online.

Kako skleniti dodatno zdravstveno zavarovanje

V pogovornem jeziku izraz dodatno zdravstveno zavarovanje ljudje enačijo s strokovno pravilnim izrazom dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje dopolnjuje obvezno zdravstveno zavarovanje in če imamo urejeno oboje, nam pri zdravniku ni potrebno plačevati , doplačevati….za zdravstvene storitve, prav tako nam ni potrebno doplačevati za zdravila v lekarnah.

Ko se ljudje sprašujejo kako skleniti dodatno zdravstveno zavarovanje se v večini primerov sprašujejo, kako skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Dodatno zdravstveno zavarovanje lahko sklenete na eni od zavarovalnic, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Kdo so ponudniki oziroma katere zavarovalnice ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko preberete na povezavi ponudniki dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Na eni od zavarovalnic je mišljeno, da obiščete njihovo poslovalnico. Druga možnost je, da pokličete vašega agenta, tretja pa sklenitev preko spleta.

kako skleniti dodatno zdravstveno zavarovanje

Smo zavarovalna agencija e Zavarovanja d.o.o., našim strankam omogočamo sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja preko spleta. Na naši spletni najdete vse ponudnike dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, njihove cene in aktualno ponudbo v primeru sklenitve.

Za sklenitev pritisnite na zeleni gumb desno zgoraj na katerem piše skleni dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Nato preverite ponudnike, njihove cene in ugodnosti, ki jih ponujajo ob sklenitvi. Izberete zavarovalnico, ki vam najbolj ustreza, izpolnite spletni obrazec in zavarovanje je sklenjeno.

Dodatno zdravstveno osiguranje Slovenija

Zdravstveno osiguranje u Sloveniji sastoji iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i dopunskog zdravstvenog osiguranja. Prvi zadatak je, da kontaktirate ZZZS i pitate šta trebate, da vam naprave obavezno osiguranje. Preporučujemo, da jim šaljete mail jer ZZZS je državna ustanova i težko čete nači nekoga, da s vama priča, ako dolazite osobno načekat čete se puno.

Kad dobijete povratni mail i vidite, da je sve OK, da ispunjujete sve zahtjeva za sklapanje ugovora, samo morate posjetiti najbližu podružnicu ZZZS, podpišete papire i obavezno zdravstveno osiguranje imate zaključeno.

Pored obaveznog zdravstvenog osiguranja u Sloveniji ima više od 95% stanovnika uređeno i dopunsko zdravstveno osiguranje. Ako imate uređeno oboje(obavezno i dopunsko) kod doktora ne morate platiti ništa.

Ako imate samo obavezno zdravstveno osiguranje, onda morate kot svake posjete doktora ili zobodoktora platiti u prosjeku negdje oko 30% zdravstvene usluge. 30% je prosjek, sve zavisi od zdravstvene usluge. Na primjer rođenje ide 100% iz obaveznog osiguranja, stomatološke usluge 90% iz dopunskog osiguranja.

Dodatno zdravstveno osiguranje Slovenija

Jedno od često postavljenih pitanja je kak uredit za ženu zdravstveno zavarovanje. Prvo morate nazvati ZZZS, preporučujemo, da jim šaljete mail i detajlno objasnite situaciju.

Onda morate pripremiti sve podatke potrebne za sklapanje ugovora. Žena posjeti ZZZS i obavezno zdravstveno osiguranje ima zaključeno.

Da bi žena izbegla mogučim visokim troškom medicinskih usluga preporučujemo i sklapanje dopunskog zdravstvenog osiguranja. To možete napraviti ovdje na naši web stranici s klikom na povezavu sklapanje dopunskog osiguranja https://www.e-zavarovanja.com/zavarovanje/dopolnilno-zdravstveno-zavarovanje/ . U Sloveniji dopunsko zdravstveno osiguranje možeta napraviti kod Vzajemne, Generalija i Triglava. Prvo pogledate cijene, onda šta osiguratelj nudi u slučaju sklapanja ugovora, onda upišete vaše podatke u web oblik.

Dodatno zavarovanje za tujce

Zavarovanje za tujce seveda, če govorimo o zdravstvenem zavarovanju za tujce, je sestavljeno enako kot za lokalno prebivalstvo. Tudi tujci si morajo urediti obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje, če želijo do zdravnika brez doplačila oziroma plačila zdravstvenih storitev.

Ker dodatno zavarovanje ljudje v pogovornem jeziku enačijo z dopolnilnim zavarovanjem, v veliki večini primerov ljudi dejansko zanima dopolnilno zavarovanje za tujce, ko se zanimajo za dodatno zavarovanje za tujce.

Strokovno pravilen izraz je prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Če imamo v Sloveniji urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje in dopolnilno zdravstveno zavarovanje nam pri zdravniku ni potrebno plačevati za zdravstvene storitve.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je po svoji naravi prostovoljno. V primeru, da ga nimate, boste morali pri zdravniku za vsako zdravstveno storitev nekaj plačati ali doplačati, saj DZZ(dopolnilno zdravstveno zavarovanje ) v povprečju krije cca. 30% stroškov zdravstvenih storitev. Koliko krije OZZ in koliko DZZ si lahko preberete na povezavi doplačilo če nimaš dodatnega zavarovanja.

Dodatno zavarovanje za tujce

Osnova za zdravstveno zavarovanje za tujce je KZZ(kartica zdravstvenega zavarovanja), za pridobitev le te se zglasite na najbližji enoti ZZZS. Na ZZZS vam uredijo obvezno zdravstveno zavarovanje. Ker obvezno zdravstveno zavarovanje ni dovolj, vam svetujemo sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko sklenete na naši spletni strani. S klikom na zeleni gumb desno zgoraj skleni dopolnilno zavarovanje najprej preverite vse ponudnike dopolnilnih zavarovanj v Sloveniji na enem mestu. Preverite vse cene in ugodnosti, ugotovite katera zavarovalnica je za vas najugodnejša, izpolnite spletni obrazec in zavarovanje je sklenjeno.

Kako si urediti dodatno zavarovanje

Kako si urediti dodatno zavarovanje je vprašanje, ki si ga pogosto zastavljajo tujci, ki pridejo v Slovenijo, kot domačini po končanju šolanja. Osnova je vedno urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje, ki si ga uredite na najbližji enoti ZZZS. Tam dobite tudi kartico zdravstvenega zavarovanja KZZ.

Vedeti morate, da je v Sloveniji v pogovornem jeziku dodatno zavarovanje ena in ista stvar oziroma sinonim za dopolnilno zavarovanje. Dopolnilno zavarovanje dopolnjuje obvezno zdravstveno zavarovanje. Če ste že kdaj bili pri zdravniku, potem veste da zdravstveno osebje zanima le ali imate urejeno oboje. Če imate urejeno oboje, vam za zdravstvene storitve ni potrebno plačevati.

Kako si urediti dodatno zavarovanje

Dodatno zavarovanje lahko uredite direktno na zavarovalnici, pri vašem agentu ali pa na naši spletni strani.

Smo zavarovalniška agencija e-Zavarovanja d.o.o., specializirani za sklepanje dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj. Na naši strani najdete vse ponudnike dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja na enem mestu. Preverite lahko aktualne cene in najnovejšo ponudbo.

Zavarovanje lahko tudi takoj sklenete s klikom na povezavo ureditev dodatnega zavarovanja.

Zdravstveno zavarovanje za nerezidente

Za vse informacije na temo zdravstveno zavarovanje za nerezidente predlagamo, da se najprej obrnete na ZZZS(zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije). Gre za to, da morajo nerezidenti, ki bivajo v Sloveniji najprej izpolnjevati vse potrebne pogoje skladno s slovensko zakonodajo. Šele, če so ti vsi pogoji izpolnjeni, lahko uslužbenci ZZZS uspešno izpeljejo postopek in nerezident pridobi slovensko obvezno zdravstveno zavarovanje in slovensko kartico zdravstvenega zavarovanja KZZ.

Zdravstveno zavarovanje za nerezidente

Ker je v Sloveniji zdravstveno zavarovanje sestavljeno iz dveh delov, svetujemo, da po tem, ko uredite obvezno zdravstveno zavarovanje uredite še dopolnilno zdravstveno zavarovanje, saj se s tem izognete morebitnim viokim stroškom plačil in doplačil zdravstvenih storitev in zdravil.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko preprosto sklenete na povezavi skleni zavarovanje.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za tujce

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za tujce se uredi enako kot ga uredimo domačini. Pomembno je, da ima tujec najprej urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Takoj, ko je postopek urejanja obveznega zdravstvenega zavarovanja na ZZZS končan, tujec dobi številko zdravstvene kartice in lahko uredi dopolnilno zdravstven zavarovanje za tujce.

Na naši spletni strani preveri vse ponudnike dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, njihove cene in ugodnosti ob sklenitvi. Nato klikne na zeleni gumb desno zgoraj na katerem piše skleni dopolnilno zdravstveno zavarovanje, si izbere zavarovalnico, izpolni podatke v spletnem obrazcu in zavarovanje je sklenjeno.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za tujce

Opisani primer nad sliko velja navadno v primeru, ko je delodajalec v Sloveniji tujca našel in mu skladno z dogovorom že vnaprej uredil vso potrebno dokumentacijo za prihod. Ko je tujec v Slovenijo prišel, je že imel urejene vse papirje in urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje.

Povsem drugačna zgodba je, ko želijo tuji delavci v Slovenijo pripeljati svoje družinske člane, saj morajo na ZZZS sami urejati postopek in raziskovati kakšne pogoje morajo njihovi družinski člani izpolnjevati, da sploh lahko pridejo v Slovenijo, nato pa jim je potrebno urediti še obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kliknite na povezavo dopolnilno zdravstveno zavarovanje e splet.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za tujce z začasnim bivališčem v Sloveniji

Eno pogostejših vprašanj, ki jih dobivamo je tudi kako urediti dopolnilno zdravstveno zavarovanje za tujce z začasnim bivališčem v Sloveniji. Osnovna logika je zelo preprosta, če tujec z začasnim bivališčem v Sloveniji uspe urediti oziroma izpolnjuje vse pogoje za ureditev obveznega zdravstvenega zavarovanja, si ta tujec takoj, ko dobi številko kartice zdravstvenega zavarovanja(KZZ), lahko uredi tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko uredi na enak način kot vsi ostali prebivalci Slovenije. Lahko obišče poslovalnico ene od zavarovalnic, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, lahko si naroči agenta na dom, ali pa zavarovanje sklene preko spleta na povezavi skleni dopolnilno.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za tujce z začasnim bivališčem v Sloveniji

Osnova zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji je torej obvezno zdravstveno zavarovanje. Predlagamo, da poleg obveznega zdravstvenega zavarovanja sklenete tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje in se izognete morebitnim visokim stroškom doplačil zdravstvenih storitev in medicinske opreme.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko preprosto sklenete na naši spletni strani. Kliknete na zeleni gumb desno zgoraj na katerem piše skleni dopolnilno zdravstveno zavarovanje, izberete zavarovalnico, izpolnite spletni obrazec in zavarovanje je sklenjeno.

Paziti morate še, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenete pravočasno, saj če ga ne sklenete v roku enega meseca od dneva, ko ste pridobili obvezno zdravstveno zavarovanje padete v tri mesečno čakalno dobo. Vse na temo pravočasno sklenjeno dopolnilno zavarovanj si lahko preberete na povezavi čez koliko časa začne veljati dopolnilno z zavarovanje (Z je okrajšava za zdravstveno).

Osnovno zdravstveno zavarovanje za tujce

Osnovno zdravstveno zavarovanje za tujce uredite na ZZZS (zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije). Predlagamo, da najprej pošljete e pošto z vprašanjem kaj tujec potrebuje za sklenitev obveznega zdravstvenega zavarovanja. Za delavce, ki prihajajo v Slovenijo navadno za celoten postopek že vnaprej poskrbi njihov bodoči delodajalec.

Za družinske člane pa navadno poskrbijo delavci sami. Osnovno navodilo je torej, da na ZZZS dobite potrebne podatke in formularje, pripravite vse potrebne dokumente in izpolnite formularje, se z družinskimi člani zglasite na ZZZS in obvezno zdravstveno zavarovanje je urejeno.

Osnovno zavarovanje je v pogovornem jeziku sinonim oziroma sopomenka za obvezno zdravstveno zavarovanje. Ko se ljudje zanimajo za osnovno zavarovanje za tujce, jih dejansko zanima obvezno zdravstveno zavarovanje za tujce.

Osnovno zdravstveno zavarovanje za tujce

Ker osnovno zdravstveno zavarovanje ne zadostuje, predlagamo tudi sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko uredite s klikom na povezavo prijava v dopolnilno zavarovanje.

Paziti morate tudi na to, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje uredite sebi in družinskim članom pravočasno, saj lahko drugače padete v 3mesečno čakalno dobo. Kdaj začne veljati dopolnilno zz si lahko preberete na povezavi dopolnilno zdravstveno zavarovanje brez čakalne dobe.

S sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se izognemo visokim stroškom plačil in doplačil zdravstvenih storitev in zdravil pri obisku zdravnika. Kaj krije dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko podrobneje preberete na povezavi cenik preiskav dopolnilno zavarovanje.

Zavarovanje za tujce

Zavarovanje za tujce v Sloveniji je urejeno enako kot za domačine. Z urejenim obveznim zdravstvenim zavarovanjem in urejenim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem pri zdravniku pokažemo kartico zdravstvenega zavarovanja-KZZ in za zdravstveno storitev in morebitna zdravila nam ni potrebno ničesar plačati.

Zelo pogosta vprašanja so, ko slovenski državljani delajo v Avstriji, Italiji in Nemčiji, k zdravniku pa želijo hoditi v Sloveniji in to brez kakršnihkoli doplačil za zdravila in zdravstvene storitve.

Kadarkoli se v takšnem primeru pojavi zavarovanec Avstrija, zavarovanec Italija ali zavarovanec Nemčija, moramo povedati, da naj slovenski državljani v takšnem primeru takoj obiščejo ZZZS, izmenjajo podatke z avstrijsko, italijansko ali nemško zavarovalnico in obveznega zdravstvenega zavarovanja jim ne bo potrebno plačevati.

POZOR!!! NAJVEČJI PROBLEM NASTANE, ker zaposleni v tujini mislijo, da jim dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji ni potrebno plačevati in ko nekega dne obiščejo zdravnika jim le ta pove da bo potrebno doplačilo.

Večina zavarovancev iz Avstrije nato želi skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, pa kmalu ugotovijo, da ker več let tega zavarovanja niso plačevali, bo potrebno doplačilo na premijo. Kakšno ceno boste plačevali, če več let niste imeli urejenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete na povezavi dopolnilno zdravstveno zavarovanje cena pribitek.

Zavarovanje za tujce

Druga možnost v takšnih primerih je seveda, da kartico ZZZS vrnete in k zdravniku hodite v Avstriji, Italiji ali Nemčiji, kjer imate zaposlitev. Če se nekoč vrnete nazaj v Slovenijo, boste na ZZZS dobili novo kartico KZZ in si na novo uredili obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Priporočamo torej 2 varianti. Prva je, da vrnete kartico zdravstvenega zavarovanja na ZZZS in k zdravniku hodite v kraju zaposlitve(Avstriji, Italiji, Nemčiji). Ali pa na ZZZS uredite, da vam obvezno zavarovanje uredi vaš avstrijski, nemški ali italijanski delodajalec, dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa plačujete sami.

Prijava tujca v zdravstveno zavarovanje v Sloveniji

Za vse delavce, ki na novo pridejo na delo v Slovenijo, mora skladno z zakonom poskrbeti njihov delodajalec. Skladno z zakonodajo imajo vsi zaposleni že prvi dan zaposlitve urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje. Podjetja, ki se ukvarjajo z zaposlovanjem tujcev imajo že vse postopke standardizirane in le ti obvezno zdravstveno zavarovanje urejeno. Prijava tujca v zdravstveno zavarovanje v Sloveniji je naloga delodajalca.

Pomembno je, da se zavedate, da obvezno zdravstveno zavarovanje ne zadostuje, zato ne pozabite na sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko preprosto skleneta na naši spletni strani s klikom na zeleni gumb desno zgoraj.

Prijava tujca v zdravstveno zavarovanje v Sloveniji

V primeru prijave družinskega člana v Sloveniji se najprej obrnite na ZZZS, kjer boste pridobili vsa navodila in obrazce. Ne pozabite pa na sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga lahko uredite na povezavi sklepanje zdravstvenega zavarovanja.

Zasebno zdravstveno zavarovanje za tujce

V določenih primerih, ko tujec ne izpolnjuje pogojev za obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji, kljub temu pa želi imeti urejeno zdravstveno zavarovanje, je ena od možnosti zasebno zdravstveno zavarovanje za tujce.

Zasebno zdravstveno zavarovanje za tujce

Smo zavarovalniška agencija e-Zavarovanja d.o.o. Smo specialisti za prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Z zasebnim zdravstvenim zavarovanjem za tujce se žal ne ukvarjamo. V primeru, da vas podrobneje zanima zasebno zdravstveno zavarovanje za tujce se obrnite na eno od zdravstvenih zavarovalnic, ki ponujajo dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Kako tujec dobi zdravstveno zavarovanje

Kako tujec dobi zdravstveno zavarovanje je eno pogostih vprašanj preden tujci pridejo v Slovenijo oziroma, ko že pridejo v Slovenijo. Odgovor dobite na ZZZS. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije skrbi, da imajo vsi prebivalci naše države urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje.

Vsem tujcem, ki pridejo v Slovenijo svetujemo, da se najprej zglasijo na ZZZS, oziroma 10.2.2021 ko pišemo ta članek smo še v času korone, zato svetujemo klic oziroma še bolje je, da jim pošljete vprašanje po e pošti.

Ker obvezno zdravstveno zavarovanje ni dovolj, svetujemo sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga uredite na povezavi dopolnilno zavarovanje prek net-a.

Kako tujec dobi zdravstveno zavarovanje

Tujec v Sloveniji dobi zdravstveno zavarovanje torej tako, da si najprej uredi obvezno zdravstveno zavarovanje na ZZZS. Nato na naši spletni strani preveri cene dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj na povezavi cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja hkrati na tej povezavi tujec preveri kakšne so ugodnosti ob sklenitvi, na povezavi sklenitev dopolnilno zavarovanje  pa tujec le še izpolni spletni obrazec in zavarovanje je sklenjeno.

 

 

 

 

 

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?