Najcenejše dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri nas ponujajo 3 zavarovalnice: Vzajemna, Triglav in Generali.

Trenutne cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko pogledate TUKAJ.
Kot ste lahko ugotovili obstajajo razlike v ceni dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Zato je prav gotovo na mestu vprašanje: “Kakšna je razlika v sami storitvi med posameznimi zavarovalnicami?” Odgovor na to vprašanje najdete TUKAJ.

PRIMER 1: Janez Novak je zbolel in obiskal zdravnika. Zdravstveno osebje je le preverilo ali ima urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Nikogar ni zanimalo pri kateri zavarovalnici ima dopolnilno zdravstveno zavarovanje urejeno. Janezu pri obisku zdravnika ni bilo potrebno ničesar plačati, saj dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije doplačila iz naslova zdravstvenih storitev.

Iz zgornjega primera je jasno, da je storitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri vseh zavarovalnicah enaka oziroma identična. Glavna razlika je v višini mesečne premije, ki jo plačujemo in v ugodnostih, ki jih prejmemo ob sklenitvi.

Po domače, zavarovalnica z najnižjo premijo še zdaleč ni nujno najugodnejša. Novim zavarovancem zavarovalnice ob sklenitvi ponujajo različne ugodnosti v obliki takšnih in drugačnih bonov, hkrati ne smemo zanemariti paketnih popustov, ki smo jih deležni ob večjem številu sklenjenih zavarovanj pri isti zavarovalnici.

PRIMER 2: Maja Novak je študentka, ki nima nobenega sklenjenega zavarovanja. Nima svojega avtomobila, živi pri mami,… Maja Novak naj sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri zavarovalnici z najnižjo premijo, razen v primeru, če je druga zavarovalnica le malenkost dražja in nudi ob sklenitvi bistveno atraktivnejšo ugodnost,  npr. JBL slušalke, ki si jih Maja noro želi.

PRIMER 3: Romana Novak je podjetnica v zrelih letih, ki ima več objektov in vse družinske avtomobile kasko zavarovane pri zavarovalnici Triglav. Zaradi paketnega popusta na več zavarovanj bo Romana na letni ravni prihranila več, kot je razlika v ceni med zavarovalnicama. Romani se torej dopolnilno zdravstveno zavarovanje bolj splača skleniti pri Triglavu, čeprav ima Vzajemna nižjo ceno.

Posebnost dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je tudi dejstvo, da je cena lahko bistveno višja, če dopolnilnega zavarovanja ne sklenemo pravočasno. Svetujemo vam, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenete pravočasno in se izognete čakalni dobi in doplačilu na premijo. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Glavni spremenljivki pri sklepanju dopolnilnega zavarovanja sta torej:
– cena
– ugodnosti, ki jih prejmete ob sklenitvi

Kako preprosta je menjava dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete TUKAJ.

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

 

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?