Dodatno zdravstveno zavarovanje po 55. letu

Dodatno zdravstveno zavarovanje po 55. letu

Zelo pogosto vprašanje v zvezi z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem je: “Ali se mi dopolnilno zdravstveno zavarovanje po 55. letu spremeni?”, Ali moramo dopolnilno zdravstveno zavarovanje po 55. letu še plačevati?

Odgovor je žal DA, dopolnilno zdravstveno zavarovanje moramo tudi po 55.tem letu še plačevati. Torej se pri tem žal nič ne spremeni. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je sicer po svoji naravi prostovoljno. Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Obstaja velika verjetnost, da če ste ga plačevali do sedaj, da go boste tudi v prihodnje in obratno, če ga do, sedaj niste, ga tudi v prihodnje ne boste. Seveda to velja, če ne boste padli v situacijo ko boste zaradi bolezni ali nezgode morali plačevati za zdravila bistveno več kot znaša mesečna premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Dodatno zdravstveno zavarovanje po 55. letu

Zakon o delovnih razmerjih sicer preprečuje diskriminacijo delavcev starejših od 55 let pri zaposlovanju in odpovedih ter izrecno določa, da mora delodajalec delavce enako obravnavati glede na starost…..da se starost šteje kot neutemeljen razlog za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Žal pa zakon o delovnih razmerjih nima nič opraviti z zakonom o zdravstvenem zavarovanju.

Dodatno zdravstveno zavarovanje po 55. letu

Zakon o zdravstvenem zavarovanju namreč jasno določa, da so zavezanci za plačilo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja vsi zaposleni in tudi upokojenci. Kdo natančno so zavezanci za plačilo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete TUKAJ.

Kako preprosta je menjava in kakšne so cene in ugodnosti v primeru menjave dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko preberete TUKAJ.

Za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kliknite TUKAJ.

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?