Za online sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kliknite zeleni gumb skleni zavarovanje.

Za telefonsko številko Vzajemne, informacije o neplačilih, spremembo naslova oziroma druga vprašanja, kliknite na gumb Ostale informacije Vzajemna.

Vzajemna ugodnosti ugodnosti skupaj: do 130 € Skleni zavarovanje

Pričakovano 32,72€ /mesec Preberi več o tem.
VREDNOST: v 2021 = 22,5 €
20 EUR bon Spar ali Mercator (10 € za sklenitev dopolnilno zavarovanje in 10 € za sklenitev zavarovanja specialisti)
VREDNOST: 20 €
35 EUR Extreme Vital (za letnik 1995 in mlajše) velja od 18.1.2021 dalje
VREDNOST: 35€
USB ključek 64 GB
VREDNOST: 15 €
Nahrbtnik v vrednosti 15€
VREDNOST: 15 €
Majica (ob vključitvi v povsem brezplačen program Varuh zdravja)
VREDNOST: 10 €
Spodnjice Freegun - ob sklenitvi kateregakoli dodatnega zavarovanja (razen dopolnilnega ali Tujine)
VREDNOST: 15€
Bon je unovčljiv pri zavarovanjih iz ponudbe Vzajemne (z izjemo dopolnilnega zavarovanje ter Tujine). Pogoj je včlanitev v brezplačni Varuh Zdravja.
VREDNOST: 20 €
10 % popust ob sklenitvi zavarovanja z asistenco v tujini (Vzajemna Multitrip).

DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA UGODNOSTI ob sklenitvi:

 • Vzajemna vrača premijo. Preberi več….
 • Bon 20 EUR Spar ali Mercator (10€ za  dopolnilno zavarovanje + 10 € za specialisti)
 • 35 EUR Extreme Vital (za letnik 1995 in mlajše) velja od 18.1.2021 dalje
 • USB ključek 64 GB
 • Nahrbtnik
 • Spodnjice Freegun – ob sklenitvi kateregakoli dodatnega zavarovanja (razen dopolnilnega ali Tujine)
 • Majica (v kolikor se včlanite v Varuh zdravja – včlanitev je brezplačna in prinaša številne ugodnosti)
 • Brezplačna včlanitev v Varuh zdravja:
 • Dobroimetje v višini 20 EUR, ki je unovčljivo ob sklenitvi novega zavarovanja z letno premijo 55 EUR ali več (ni unovčljivo pri sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in zavarovanj za tujino). Ugodnost velja ob včlanitvi v Varuh zdravja.
 • 10 % popust na letno zavarovanje za tujino Multitrip
 • 10 % popust na samoplačniške zobozdravstvene storitve v Dentalnem centru d.o.o. v Ljubljani
 • Bon v višini 100 EUR za TheSailmaster. Bon lahko vnovčite ob tedenskem najemu plovila z dvema do šestimi kabinami (za največ 12 oseb) za vse najeme v vrednosti 1000 EUR ali več.
 • V sklopu programa Varuh zdravja sta brezplačno na voljo anonimen zdravstveni posvet na daljavo Dr. Posvet in spletna telovadnica v udobju vašega doma, primerna za vse starostne skupine
Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna cena PREMIJA (€)
mesečna premija  35,67
MESEČNA PREMIJA z maksimalnim 3% popustom  34,60
LETNA PREMIJA  415,20€

CENA DOPOLNILNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA

Cene v zgornji tabeli veljajo za zavarovance, ki so zavarovanje sklenili znotraj zakonsko določenega roka. Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju določa, da mora zavarovanec dopolnilno zdravstveno zavarovanje skleniti v 365 dneh od dneva, ko je postal zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Če zavarovanec zamudi ta zakonsko določen rok, se mu premija zviša za 3 % za vsako polno leto. V praksi to pomeni permanentno 3% višja premija za vsako polno leto, ko ne plačujemo premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

PRIMER ZA LAŽJE RAZUMEVANJE:

Marko Ravnikar se je redno zaposlil 24.4.2016. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa je sklenil 25.4.2020. Ker so minila več kot 4 polna leta od datuma, ko je Marko Ravnikar postal zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, bo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje permanentno plačeval 4×3%=12% višjo premijo.

DODATNO ZAVAROVANJE CENA

Ko nas stranka vpraša: “Kakšna bo cena dopolnilnega zavarovanja zame?”, žal nikoli ne moremo odgovoriti s 100% gotovostjo. Če nimate doplačila bo cena po zgornjem ceniku, sicer bo ustrezno povišana v skladu z zakonom o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki predvideva 3% zvišanje premije za vsako leto, ko dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nismo plačevali.
Ali se da pred sklenitvijo preveriti ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja? Odgovor je NE. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje najprej sklenete oziroma izpolnite pristopnico, nato pa s strani zavarovalnice prejmete originalno zavarovalno polico na kateri je napisana premija, ki je glede na vaše podatke zvišana za zakonsko določeno doplačilo. Če doplačila ni, je na zavarovalni polici napisana osnovna premija.

DOPOLNILNO ZAVAROVANJE CENA

Ali lahko na ceno dodatnega zdravstvenega zavarovanja vpliva še kaj drugega kot doplačilo na premijo? Zavarovalnici Triglav in Generali imata enotno premijo za vse zavarovance ne glede na način plačila, zavarovalnica Vzajemna pa nudi 3% popust v primeru plačila preko trajnega naloga, v primeru odtegljaja od plače oziroma v primeru enkratnega plačila.

V primeru, da vam ni jasna višina premije, ki jo plačujete, vam svetujemo, da pokličete zavarovalnico, kjer naj vam točno obrazložijo zakaj toliko plačujete.

VZAJEMNA DOPOLNILNO ZAVAROVANJE CENA

Hkrati je potrebno vedeti, da je zakonsko maksimalno dovoljen popust v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja 3%. V primeru premoženjskih zavarovanj vam zavarovalnica lahko odobri višji komercialni popust kot vašemu sosedu ali pa znancu, pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju pa je osnovna premija za vse zavarovance enaka. Lahko ima sosed zaradi večletnega neplačevanja doplačilo na premijo, lahko ima dodatno sklenjeno tudi nezgodno zavarovanje. Dejstvo pa je, da imamo osnovno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja vsi enako.