Za online sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja kliknite zeleni gumb skleni zavarovanje.

Za telefonsko številko Vzajemne, informacije o neplačilih, spremembo naslova oziroma druga vprašanja, kliknite na gumb Ostale informacije Vzajemna.

program Varuh zdravja in klub e-Zavarovanja ugodnosti skupaj: do 80 € Skleni zavarovanje

Najnižja povprečna cena/mesec v zadnjih 18 mesecih 33,35€ Preberi več o tem.
VREDNOST: v 2021 = 22,5 €
USB ključek 64 GB Preberi več o tem.
VREDNOST: 15 €
Nahrbtnik v vrednosti 15€ Preberi več o tem.
VREDNOST: 15 €
Majica (ob vključitvi v povsem brezplačen program Varuh zdravja) Preberi več o tem.
VREDNOST: 10 €
Dobroimetje 40 EUR za nova zavarovanja (z letno premijo brez davka v višini najmanj 55 EUR; bon ne velja za DZZ in zav. tujina) – za mlade od 18 do vključno 30 let. Preberi več o tem.
VREDNOST: 40 €
Dobroimetje 20 EUR za nova zavarovanja (z letno premijo brez davka v višini najmanj 55 EUR; bon ne velja za DZZ in zav. tujina) – za osebe v starosti od 31 let dalje. Preberi več o tem.
VREDNOST: 20 €
10 % popust ob sklenitvi zavarovanja z asistenco v tujini. Preberi več o tem.

KLUBSKE UGODNOSTI:

Brezplačni klub e-Zavarovanja prinaša:
 • USB ključek 64 GB
 • Nahrbtnik 
Brezplačni program Varuh zdravja prinaša:
 • Majica Varuh zdravja
 • Dobroimetje 40 EUR za nova zavarovanja Vzajemne (z letno premijo brez davka v višini najmanj 55 EUR; bon ne velja za DZZ in zav. tujina) – za mlade od 18 do vključno 30 let
 • Dobroimetje 20 EUR za nova zavarovanja Vzajemne (z letno premijo brez davka v višini najmanj 55 EUR; bon ne velja za DZZ in zav. tujina) – za osebe v starosti od 31 let dalje
 • 10 % popust na Zavarovanje za tujino Multitrip
 • 10 % popust na samoplačniške zobozdravstvene storitve v Dentalnem centru Varuh zdravja, d. o. o., v Ljubljani
 • Bon v višini 100 EUR za TheSailmaster. Bon lahko vnovčite ob tedenskem najemu plovila z dvema do šestimi kabinami (za največ 12 oseb) za vse najeme v vrednosti 1000 EUR ali več 
 • Brezplačno svetovanje in dogodki
 • Ugodno zavarovanje za družino
 • Ugodnosti za zdravje in šport
 • V sklopu programa Varuh zdravja sta brezplačno na voljo brezplačno na voljo Dr. Posvet, varen in zaseben posvet z zdravnikom na daljavo, in spletna telovadnica v udobju vašega doma, primerna za vse starostne skupine
Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna cena PREMIJA (€)
mesečna premija  35,67
MESEČNA PREMIJA z maksimalnim 3% popustom  34,60
LETNA PREMIJA  415,20€

CENA DOPOLNILNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA

Cene v zgornji tabeli veljajo za zavarovance, ki so zavarovanje sklenili znotraj zakonsko določenega roka. Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju določa, da mora zavarovanec dopolnilno zdravstveno zavarovanje skleniti v 365 dneh od dneva, ko je postal zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Če zavarovanec zamudi ta zakonsko določen rok, se mu premija zviša za 3 % za vsako polno leto. V praksi to pomeni permanentno 3% višja premija za vsako polno leto, ko ne plačujemo premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

PRIMER ZA LAŽJE RAZUMEVANJE:

Marko Ravnikar se je redno zaposlil 24.4.2016. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa je sklenil 25.4.2020. Ker so minila več kot 4 polna leta od datuma, ko je Marko Ravnikar postal zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, bo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje permanentno plačeval 4×3%=12% višjo premijo.

DODATNO ZAVAROVANJE CENA

Ko nas stranka vpraša: “Kakšna bo cena dopolnilnega zavarovanja zame?”, žal nikoli ne moremo odgovoriti s 100% gotovostjo. Če nimate doplačila bo cena po zgornjem ceniku, sicer bo ustrezno povišana v skladu z zakonom o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki predvideva 3% zvišanje premije za vsako leto, ko dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nismo plačevali.
Ali se da pred sklenitvijo preveriti ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja? Odgovor je NE. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje najprej sklenete oziroma izpolnite pristopnico, nato pa s strani zavarovalnice prejmete originalno zavarovalno polico na kateri je napisana premija, ki je glede na vaše podatke zvišana za zakonsko določeno doplačilo. Če doplačila ni, je na zavarovalni polici napisana osnovna premija.

DOPOLNILNO ZAVAROVANJE CENA

Ali lahko na ceno dodatnega zdravstvenega zavarovanja vpliva še kaj drugega kot doplačilo na premijo? Zavarovalnici Triglav in Generali imata enotno premijo za vse zavarovance ne glede na način plačila, zavarovalnica Vzajemna pa nudi 3% popust v primeru plačila preko trajnega naloga, v primeru odtegljaja od plače oziroma v primeru enkratnega plačila.

V primeru, da vam ni jasna višina premije, ki jo plačujete, vam svetujemo, da pokličete zavarovalnico, kjer naj vam točno obrazložijo zakaj toliko plačujete.

VZAJEMNA DOPOLNILNO ZAVAROVANJE CENA

Hkrati je potrebno vedeti, da je zakonsko maksimalno dovoljen popust v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja 3%. V primeru premoženjskih zavarovanj vam zavarovalnica lahko odobri višji komercialni popust kot vašemu sosedu ali pa znancu, pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju pa je osnovna premija za vse zavarovance enaka. Lahko ima sosed zaradi večletnega neplačevanja doplačilo na premijo, lahko ima dodatno sklenjeno tudi nezgodno zavarovanje. Dejstvo pa je, da imamo osnovno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja vsi enako.