Vzajemna ugodnosti ugodnosti skupaj: vsaj 75 € Skleni zavarovanje

Ob sklenitvi vam Vzajemna podarja darilno kartico SPAR v višini 25€ ali Vavčer za JBL GO 2 zvočnik ali T110BT slušalke ali bon 35€ za optiko Clarus ali bon 35€ za Extreme Vital.
VREDNOST: 35€
USB ključek 16 GB
VREDNOST: 10 €
Nahrbtnik v vrednosti 15€
VREDNOST: 15 €
Majica (ob vključitvi v povsem brezplačen program Varuh zdravja)
VREDNOST: 10 €
Bon je unovčljiv pri zavarovanjih iz ponudbe Vzajemne (z izjemo dopolnilnega zavarovanje ter Tujine). Pogoj je včlanitev v brezplačni Varuh Zdravja.
VREDNOST: 15 €
10 % popust ob sklenitvi zavarovanja z asistenco v tujini (Vzajemna Multitrip).
Nagradna igra ”Skleni dopolnilno zdravstveno zavarovanje in osvoji brezplačno letno premijo.” Več o splošnih pogojih nagradne igre.

DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE VZAJEMNA UGODNOSTI ob sklenitvi:

 • Vavčer za JBL GO 2 zvočnik ali T110BT slušalke ali Darilna kartica Spar v vrednosti 25€ ali BON v vrednosti 35€ za športno trgovino Extreme Vital ali BON v vrednosti 35€ za optiko Clarus
 • USB ključek 16 GB
 • Nahrbtnik
 • Majica (v kolikor se včlanite v Varuh zdravja – včlanitev je brezplačna in prinaša številne ugodnosti)
 • Najnižja premija dopolnilnega zavarovanja
 • Darilni bon za 15 € lahko unovčite pri sklenitvi zavarovanjih iz ponudbe Vzajemne s trajanjem 12 mesecev ali več (z izjemo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanje ter zavarovanja Tujina), če letna premija znaša 70 € ali več (ugodnost velja ob včlanitvi v Varuh zdravja)
 • Brezplačna včlanitev v Varuh zdravja
 • Možnost koriščenja ugodnosti za člane Vzajemna
 • 10 % popust na letno zavarovanje za tujino Multitrip

Vzajemna nudi 3-odstotni popust pri sklenitvi dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj:

 • pri direktni bremenitvi (trajnik)
 • pri letnem plačilu
 • pri plačilu mesečne premije z odtegljajem od plače.
Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna cena PREMIJA (€)
mesečna premija  35,67
MESEČNA PREMIJA z maksimalnim 3% popustom  34,60
LETNA PREMIJA  415,20€

CENA DOPOLNILNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA
Cene v zgornji tabeli veljajo za zavarovance, ki so zavarovanje sklenili znotraj zakonsko določenega roka. Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju določa, da mora zavarovanec dopolnilno zdravstveno zavarovanje skleniti v 365 dneh od dneva, ko je postal zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Če zavarovanec zamudi ta zakonsko določen rok, se mu premija zviša za 3 % za vsako polno leto. V praksi to pomeni permanentno 3% višja premija za vsako polno leto, ko ne plačujemo premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

PRIMER ZA LAŽJE RAZUMEVANJE:
Marko Ravnikar se je redno zaposlil 24.4.2015. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa je sklenil 25.4.2019. Ker so minila več kot 4 polna leta od datuma, ko je Marko Ravnikar postal zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, bo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje permanentno plačeval 4×3%=12% višjo premijo.

DODATNO ZAVAROVANJE CENA
Ko nas stranka vpraša: “Kakšna bo cena dopolnilnega zavarovanja zame?”, žal nikoli ne moremo odgovoriti s 100% gotovostjo. Če nimate doplačila bo cena po zgornjem ceniku, sicer bo ustrezno povišana v skladu z zakonom o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki predvideva 3% zvišanje premije za vsako leto, ko dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nismo plačevali.
Ali se da pred sklenitvijo preveriti ceno dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja? Odgovor je NE. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje najprej sklenete oziroma izpolnite pristopnico, nato pa s strani zavarovalnice prejmete originalno zavarovalno polico na kateri je napisana premija, ki je glede na vaše podatke zvišana za zakonsko določeno doplačilo. Če doplačila ni, je na zavarovalni polici napisana osnovna premija.

DOPOLNILNO ZAVAROVANJE CENA
Ali lahko na ceno dodatnega zdravstvenega zavarovanja vpliva še kaj drugega kot doplačilo na premijo? Zavarovalnici Triglav in Adriatic Slovenica imata enotno premijo za vse zavarovance ne glede na način plačila, zavarovalnica Vzajemna pa nudi 3% popust v primeru plačila preko trajnega naloga, v primeru odtegljaja od plače oziroma v primeru enkratnega plačila.

V primeru, da vam ni jasna višina premije, ki jo plačujete, vam svetujemo, da pokličete zavarovalnico, kjer naj vam točno obrazložijo zakaj toliko plačujete.

VZAJEMNA DOPOLNILNO CENA
Hkrati je potrebno vedeti, da je zakonsko maksimalno dovoljen popust v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja 3%. V primeru premoženjskih zavarovanj vam zavarovalnica lahko odobri višji komercialni popust kot vašemu sosedu ali pa znancu, pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju pa je osnovna premija za vse zavarovance enaka. Lahko ima sosed zaradi večletnega neplačevanja doplačilo na premijo, lahko ima dodatno sklenjeno tudi nezgodno zavarovanje. Dejstvo pa je, da imamo osnovno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja vsi enako.