Sklepanje dodatnega zdravstvenega zavarovanja

Sklepanje dodatnega zdravstvenega zavarovanja ni bilo nikoli enostavnejše. Na naši spletni strani si izberete zavarovalnico, izpolnite spletni obrazec in zavarovanje je sklenjeno.

Dodatno zdravstveno zavarovanje lahko sklenemo na 5 načinov:

  • online z izpolnitvijo obrazca na spletni strani;
  • telefonsko s klicem na našo telefonsko številko 040-556-489;
  • z obiskom agenta na domu;
  • z obiskom ene od naših poslovalnic;
  • po pošti (dokumentacijo prejmete po pošti, jo izpolnite in vložite v kuverto).

Kako skleniti dodatno zdravstveno zavarovanje?

Za SKLENITEV DODATNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA kliknite na povezavo skleni dodatno zavarovanje.

Kakšne so cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja in zakaj cene niso enake za vse zavarovance si lahko preberete na povezavi cenik dodatno zdravstveno zavarovanje.

Ponudniki dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj

Za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja v spletni obrazec vnesete le vaše ime in priimek, datum rojstva, davčno številko, naslov, številko zdravstvene kartice, e-poštni naslov, telefonsko številko, spol, trenutno zavarovanje, čakalna doba, doplačilo na premijo, dinamika in način plačila ter podpis.

Kdaj prične veljati dodatno zdravstveno zavarovanje?

Od kdaj velja dodatno zavarovanje

Po domače, če ste se redno zaposlili in ni minilo več kot mesec dni od začetka vaše prve zaposlitve v Sloveniji vam bo zavarovanje pričelo veljati takoj oziroma ob polnoči.

Če ste zaposlen/a več kot mesec dni in želite skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje, vam bo le to pričelo veljati čez 3 mesece. Sklepanje dodatnega zdravstvenega zavarovanja

PRIMER: Janez Novak je sklenil dopolnilno zavarovanje 26.5.2022, zaposlil se je 14.3.2022. Ker je bil brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja več kot mesec dni, mu je zavarovanje pričelo veljati 27.8.2022. Ker je Janez zdravstveni poseg prestavil na datum po 27.8.2022, mu je celotne stroške zdravstvenih storitev krila zavarovalnica.

Več na temo kdaj prične veljati dopolnilno zdravstveno zavarovanje si preberite na povezavi dodatno zavarovanje velja takoj.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje popusti

V primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ne smete računati na podobne popust kot jih dobite pri drugih zavarovanjih. Premija je enotna za vse zavarovance posamezne zavarovalnice, posamezne zavarovalnice pa svojim zavarovancem omogočajo maksimalni 3% popust.

V večini primerov ta 3% popust na koncu pomeni enotno premijo za vse zavarovance.

Triglav in Generali sta zavarovalnici, ki poleg dopolnilnega zavarovanja ponujata tudi premoženjska zavarovanja. V primeru sklenitve dopolnilnega zavarovanja lahko pričakujete popust pri vaših premoženjskih zavarovanjih ob obnovi police po načelu več zavarovanj večji popust.

Več o popustih si lahko preberete na povezavi Vzajemna popusti.

Za SKLENITEV DOPOLNILNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA kliknite na povezavo dopolnilno zavarovanje preko spleta.

doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo
×

Ste našli iskano informacijo?