V letu 2021 je Vzajemna svojim zavarovancem vrnila 22,5eur. Zato je decembrska premija za dopolnilno zavarovanje znašala 12,1eur namesto 34,6 eur.

Povprečna mesečna premija je pri Vzajemni tako v zadnjih 12 mesecih znašala:

(34,6eur x 12 mesecev -22,5eur)/ 12 mesecev = 32,72eur/mesec

Vzajemna je svojim zavarovancem vrnila premijo tudi leta 2014 in 2013 v znesku 15 eur.

Vzajemna povprečna mesečna premija

Ker situacija s Covidom19 ostaja podobna kot v letu 2021, se tudi v letu 2022 pričakuje vračilo presečne premije (ni garantirano).

Vzajemna d.v.z. je v lasti zavarovancev. V primeru presežka (dobička), le tega Vzajemna vrača svojim zavarovancem v obliki nižje premije.

Zavarovanci Vzajemne so hkrati lastniki zavarovalnice

Triglav in Generali sta zavarovalnici v lasti delničarjev. Dobiček vračata svojim lastnikom –delničarjem v obliki DIVIDEND.

Vzajemna se trudi, da imajo njeni zavarovanci najnižjo premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in se bo za najnižjo premijo borila tudi v prihodnje.

Zavarovalnica vzajemna je najcenejša

Situacija s covid19 prinaša nepredvidljiv potek dogodkov v zdravstvenem sistemu, glede na trenutno situacijo pa vendarle obstaja največja verjetnost, da bo decembrska premija dopolnilnega zavarovanja v letu 2022 za zavarovance  Vzajemne nižja.

Vračila 22,5eur v letu 2022 nikakor ne garantiramo!!!

V primeru povišanja plač v zdravstvu, višjih cen v zdravstvu obstaja možnost, da vračila premije ne bo, vsekakor pa se v tem primeru pričakuje, da bosta premijo dvignili tudi zavarovalnici Triglav in Generali.