DODATNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TRIGLAV CENA:

PRIMERJAVA CEN DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

ZAVAROVALNICAMESEČNA PREMIJALETNA PREMIJA
Vzajemna dodatno zdravstveno zavarovanje 34,60€415,20€
34,50€414,00 €
35,55€

426,60€


Dodatno zdravstveno zavarovanje Triglav cenik

Cene veljajo v primeru, da nimate doplačila na premijo. Kaj je doplačilo na premijo si lahko preberete TUKAJ.

Cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja je enotna in enaka za vse zavarovance posamezne zavarovalnice. Komercialni in drugi popusti na premijo dodatnega zdravstvenega zavarovanja niso možni. V primeru dviga cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se cena dvigne istočasno vsem zavarovancem. Maksimalni popust je zakonsko omejen na 3%. Dne, 28.2.2019 pride 3% popust v poštev le pri zavarovalnici Vzajemna, saj imata Triglav in Generali za vse zavarovance enotno premijo.

3% popust pri Vzajemni pridobite avtomatično, če sklenete zavarovanje TUKAJ .

Dodatno zavarovanje Triglav cena

V Sloveniji so tri zavarovalnice pri katerih lahko sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje. Večino časa od uvedbe dodatnega zdravstvenega zavarovanja je bila Vzajemna zavarovalnica z najnižjo ceno. Vseeno pa se moramo zavedati, da kljub najnižji premiji Vzajemna ni v vseh primerih najugodnejša. Upoštevati je potrebno tudi darila, ki jih nudi posamezna zavarovalnica ob sklenitvi ter paketne popuste, ki smo jih deležni, če imamo več zavarovanj pri posamezni zavarovalnici.

Pri tem je potrebno poudariti, da je Vzajemna, zdravstvena zavarovalnica, ki nima premoženjskih zavarovanj tako kot Triglav in Generali in zato pri njej paketni popusti niso mogoči. Kakšna darila ob sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja nudi posamezna zavarovalnica lahko preverite TUKAJ.

Dodatno zavarovanje Triglav cenik

Zgornje cene veljajo le za zavarovance, ki sklenejo zavarovanje znotraj enega leta od dne, ko postanejo zavezanci za dodatno zdravstveno zavarovanje.

PRIMER: Špela Novak se je zaposlila 1.3.2020. Dodatno zdravstveno zavarovanje je sklenila 14 dni po zaposlitvi. Špela Novak bo imela osnovno premijo dodatnega zdravstvenega zavarovanja oziroma cena bo enaka, kot na zgornjem ceniku.

Špelina prijateljica Karmen se je zaposlila 1.3.2017pa je zavarovanje sklenila 1.4.2020. Od njene zaposlitve je minilo več kot tri polna leta, zato bo njena cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja višja za 9%.

Koliko časa bo Špela plačevala 9% višjo ceno? Žal permanentno.

 

Doplačila v primeru, ko nimamo sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
PRIMER ZDRAVSTVENE STORITVE ZNESEK DOPLAČILA
Menjava kolka 1.432,34 eur
Odstranitev slepiča 761,09 eur
Ultrazvok srca in ožilja 9,44 eur
Terapija v zdarvilišču (2 tedna) 1.415,44 eur
Zlom stegnenice 1.397,53 eur

Kot ste videli v zgornji tabeli so doplačila za dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko res visoka. Zanimivi so primeri prometnih nesreč, ko se ponesrečenci zbudijo iz kome in statistika kaže da se najprej vprašajo naslednja vprašanja:
– Kdo sem, ali sem še živ?
– Kje sem?
Ali imam urejeno zdravstveno zavarovanje? (odgovor dobite TUKAJ)

Podobna vprašanja si postavljajo v vseh državah sveta praktično brez izjeme. V Sloveniji v povprečju obvezno zdravstveno zavarovanje krije 70% stroškov zdravstvenih storitev, dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa preostalih 30%. Hkrati imamo sistem javnega zdravstva. ki poskrbi za prebivalce v primeru najhujših bolezni in nezgod.
Nimajo pa vse države takšnega zdravstvenega sistema, kar pomeni, da se lahko zgodi, da ostanemo brez celotnega premoženja, če nimamo sklenjenega ustreznega zdravstvenega zavarovanja. V ZDA vsako leto 2,5mio prebivalcev razglasi bankrot, ker niso sposobni plačevati računov za zdravstveno oskrbo.

Nekaj primerov

PRIMER: Štefan Novak je začutil bolečine v predelu srca. Obiskal je zdravnika, ki ga je napotil k specialistu kardiologu. Štefanovo stanje se je hitro poslabševalo. Specialist kardiolog je ugotovil, da je edina možnost operacija zaklopk. Cena operacije je znašala 24.626 EUR. Ker Štefan Novak ni imel sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je moral 2463 EUR plačati iz lastnega žepa.

Kako je zdravstveno zavarovanje urejeno v Sloveniji si lahko preberete TUKAJ.

Želite menjati zavarovalnico za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. To lahko storite TUKAJ.

Poleg pristopnice nove zavarovalnice vam bomo v podpis poslali tudi pooblastilo, kjer boste novo zavarovalnico pooblastili, da v vašem imenu prekine zavarovanje pri vaši sedanji zavarovalnici. Glavna posebnost pri menjavi zavarovalnice dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je trimesečni odpovedni rok. To pomeni, da boste vsaj še 3 mesece premijo za dodatno zdravstveno zavarovanje plačevali pri vaši obstoječi zavarovalnici. Po poteku odpovednega roka, pa bo kritje za stroške zdravstvenih storitev prevzela nova zavarovalnica. Nova zavarovalnica prevzame, pri menjavi zavarovalnice, v kritje nove zavarovance prvega v mesecu točno ob polnoči. Pri menjavi zavarovalnice torej zavarovanec ni brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja niti trenutek, saj vam do 1. v mesecu točno 00:00 krije stroške zdravstvenih storitev vaša obstoječa zavarovalnica, po tem trenutku pa stroške zdravstvenih storitev krije vaša nova zavarovalnica. Dodatno zdravstveno zavarovanje Triglav cena.

Več o menjavi zavarovalnice si lahko preberete TUKAJ.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje cena

V zadnjih 13 letih je večino časa dopolnilno zdravstveno zavarovanje bilo najcenejše pri zavarovalnici Vzajemna. Dejstvo pa je, da od 1.1.2006, ko je bil v Sloveniji uveden sistem dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ni bilo velikih razlik v mesečni premiji dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Zgodovinsko gledano je največja razlika v premiji dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja danes na datum 20.6.2019, saj je razlika med premijo Vzajemne, ki jo lahko sklenete s 3% popustom in enotno ceno premije, ki jo dobite pri Triglavu 1.98 eur, oziroma skoraj 2 evra.

Pomembna ugotovitev  je dejstvo, da najcenejša zavarovalnica ni nujno najugodnejša, saj je ob sklenitvi potrebno vedno upoštevati poleg cene tudi ugodnosti, ki ste jih deležni ob sklenitvi ter paketne popuste, ki jih posamezna zavarovalnica nudi v primeru več sklenjenih zavarovanj pri isti zavarovalnici.

Katera zavarovalnica je za vas najugodnejša si lahko preberete TUKAJ.