Katero zavarovalnico naj izberem?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje si lahko uredite pri eni izmed treh zavarovalnic: Vzajemna, Triglav zdravstvena zavarovalnica ali AdriaticSlovenica.

Premije se med njimi malenkostno razlikujejo. Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju zahteva, da vse zavarovalnice stroške zdravstvenih storitev krijejo v enakih zneskih.

Storitev je torej pri vseh zavarovalnicah enaka.

Na kartici  zdravstvenega zavarovanja je zapisano le: Dopolnilno zdravstveno zavarovanje JE UREJENO/NI UREJENO.

Vsak posameznik si mora sam zase izračunati katera zavarovalnica je zanj najugodnejša

Poleg cene in ugodnosti je torej potrebno upoštevati tudi paketne popuste in ugodnosti posamezne zavarovalnice. Trenutne cene in ugodnosti posamezne zavarovalnice si oglejte tukaj.

PRIMER 1: Peter Novak ima hišo in poslovne prostore zavarovane pri zavarovalnici Triglav. Prav tako imata z ženo kasko zavarovana avtomobila in jadrnico pri zavarovalnici Triglav. Pri Triglavu imata sklenjeno tudi varčevanje za otroka in življenjsko zavarovanje. Ker imata pri Triglavu sklenjeno tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje prejmeta vsako leto 20 eur dodatnega paketnega popusta.

V primeru Petra Novaka je edina prava izbira Triglav zdravstvena zavarovalnica.

PRIMER 2: Štefan Novak ima podobno kot Peter Novak celotno premoženje zavarovano pri AdriaticSlovenici. Tudi on lahko računa na paketni popust in tudi njemu svetujemo sklenitev pri AdriaticSlovenici.

PRIMER 3: Janez Novak je študent, ki je ravno končal šolanje. Lastnega avtomobila nima, živi v najetem stanovanju in še ne plačuje nobenega zavarovanja. Svetujemo mu sklenitev pri zavarovalnici z najnižjo premijo.

Zgodovinsko gledano je to večino časa bila Vzajemna.

                                              doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?