Dopolnilno zavarovanje primerjava cen

Informacije na: 040 556 489 ali info@e-zavarovanja.com


UGODNOSTI

 • BREZ ČAKANJA PRI SPECIALISTU.
 • BREZ DOPLAČIL PRI ZOBOZDRAVNIKU
 • bon 10€ Mercator
 • bon 20€ Petrol ali bon 30€ kateregakoli izvajalca zdravstvenih storitev
 • USB ključek 16 GB in nahrbtnik

Dodatno zdravstveno zavarovanje
Triglav cena

Mesečna premija 35,55 €
Mesečna premija z maks. popustom 35,55 €
Letna premija 426,60€

Oglej si vse ugodnosti

vzajemna_logo

UGODNOSTI

 • vavčer za JBL GO 2 zvočnik ali T110BT slušalke ali Darilna kartica Spar za 25€ ali bon optika Clarus 35€ ali bon Extreme Vital 35€
 • USB ključek 16 GB
 • nahrbtnik
 • brezplačna včlanitev v Varuh zdravja

Dodatno zdravstveno zavarovanje
Vzajemna cena

Mesečna premija 35,67
Mesečna premija z maks. 3% popustom 34,60€
Letna premija 415,20€

Oglej si vse ugodnosti


UGODNOSTI

 • USB ključek 16 GB
 • nahrbtnik
 • storitev Centra zdravje AS
 • popust pri drugih nezgodnih in zdravstvenih zavarovanjih zavarovalnice AS

Dodatno zdravstveno zavarovanje AdriaticSlovenica cena

Mesečna premija 34,50€
Mesečna premija z maks. popustom 34,50€
Letna premija 414,00€

Oglej si vse ugodnosti

Dodatno zdravstveno zavarovanje cenik 

Cene dopolnilnega zavarovanja, ki so zgoraj navedene so mišljene za zavarovance, ki zavarovanje sklenejo v zakonsko določenem roku. Zakonsko določen rok, kjer zavarovanec plačuje osnovno premijo brez doplačila, je 1. leto oziroma 365 dni. Če zavarovanec sklene dopolnilno zdravstveno zavarovanje v enem letu od dneva, ko je postal zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje bo imel ceno, ki je zgoraj navedena. V nasprotnem primeru bo imel ceno višjo oziroma bo imel doplačilo na premijo.

Primer: Jana Nova, rojena 1.1.1995 je imela obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje krito s strani države dokler se je šolala. S 1.2.2018 se je redno zaposlila. S tem, ko se je zaposlila je postala zavezanec za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa si je uredila 21.3.2019. Ker je zamudila rok 365 dni, bo na njeni kartici zdravstvenega zavarovanja v rubriki dopolnilno zdravstveno zavarovanje cena pisalo: osnovna cena +3% doplačila.

Koliko časa pa bo Jana Novak plačevala višjo premijo?

Višjo premijo bo Jana plačevala permanentno, dokler jo bo želela plačevati, saj je dopolnilno zdravstveno zavarovanje prostovoljno. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje navadno plačujemo do smrti, saj vsaj statistično drži korelacija, da starejši kot smo, več imamo stroškov zdravstvenih storitev in posledično bolj potrebujemo zdravstveno zavarovanje.

V zgornji razpredelnici dodatno zavarovanje cena, cene torej veljajo le za osebe, ki nimajo doplačila na premijo. Vse osebe, ki doplačilo na premijo imajo, lahko le pomnožijo število let, ko bi zavarovanje morale plačevati pa ga niso, s številko 3 in dobile bodo odstotek pribitka na premijo.

Dodatno zdravstveno zavarovanje cena

Primer: Štefan Jarc je zaposlen že 13 let. Nikoli ni plačeval dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Vseeno se je odločil, da se danes vključi v sistem dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Za vsako leto bo dobil 3% pribitka na premijo, kar pomeni, da bo posledično plačeval 39% višjo premijo kot njegovi vrstniki, ki so se zaposlili istočasno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačujejo že 13 let.

Drugačna cena dopolnilnega zavarovanja

Kot smo povedali že zgoraj, je cena dodatnega zdravstvenega zavarovanja za vse zavarovance, ki niso zamudili roka enaka. Adriatic Slovenica in Triglav zdravstvena zavarovalnica d.d., imata za svoje zavarovance enotno ceno. Vzajemna zdravstvena zavarovalnica svojim zavarovancem nudi zakonsko določen maksimalen 3% popust v primeru, če se stranka odloči za:
– letno plačilo
– plačilo preko trajnega naloga
– odtegljaj od plače

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje cena se ne ujema z zneskom, ki ga plačuje znanec.

Vsem zavarovancem, ki so v dilemi svetujemo, da naj pokličejo zavarovalnico in zahtevajo pojasnila glede višine zneska na položnici. Zneski se v praksi lahko razlikujejo iz naslednjih razlogov:
– doplačilo na premijo
– pri Vzajemni je mogoč 3% popust
– poleg dopolnilnega zavarovanja je na položnici lahko še dodatno zaračunano nezgodno ali kakšno drugo zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje razlike

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje se med zavarovalnicami v sami storitvi ne razlikuje. Za lažje razumevanje: ko obiščete zdravnika vas nihče ne vpraša pri kateri zavarovalnici ste zavarovani, temveč le ali imate sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Storitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je pri vseh zavarovalnicah popolnoma enaka oziroma ista.