Zakaj za zdravstveno zavarovanje plačujemo vedno več

Datum: 25.3.2019

Vsi poznamo simpatičnega upokojenca, ki pravi, da bolezni ni, da je edini recept za zdravje vsakodnevna vadba. Statistični podatki v Sloveniji in drugje pa kažejo, da starejši kot smo, več zdravstvenih storitev v povprečju potrebujemo.

Povprečna starost prebivalstva v Sloveniji se viša vsako leto, kar pomeni, da v povprečju obseg zdravstvenih storitev na prebivalca narašča iz leta v leto. Če vsako leto narašča obseg zdravstvenih storitev vsekakor ne moremo pričakovati, da bo na koncu račun za zdravstvene storitve manjši.

Statistika kaže, da v Sloveniji vsako leto za zdravstvo namenimo več. Poleg večjega obsega zdravstvenih storitev je v letu 2018 prišlo tudi do povečanja plač zdravnikov, temu je sledilo avtomatično takojšnje povečanje zdravstvenih storitev.

Višjim cenam in večjemu obsegu zdravstvenih storitev so sledile tudi zavarovalnice, ki so zvišale premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Trenutne cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja si lahko pogledate TUKAJ.

Zakaj za dopolnilno zdravstveno zavarovanje ne plačujemo vsi enako si lahko preberete TUKAJ.

Glede na trenutne trende, lahko večji obseg zdravstvenih storitev pričakujemo tudi v prihodnosti,v primeru višanja plač zdravnikov, višjih cen zdravil, večje uporabe novih dražjih zdravil lahko posledično pričakujemo višje cene zdravstvenih storitev. Račun seveda na koncu plačamo v obliki višje cena zdravstvenega zavarovanja oziroma višje prispevne stopnje pri plači.

vjezbaj-pizda-ti-materina

Obstaja pa seveda tudi možnost, da bo starejša populacija več vadila in bila posledično bolj zdrava, stroški zdravstvenih storitev pa se bodo znižali.

V primeru, da razmišljate o menjavi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja lahko več o tem preberete TUKAJ.