Dopolnilno zdravstveno zavarovanje – menjava zavarovalnice

Postopek menjave zavarovalnice je pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju preprost.

Stranka, ki se je odločila za menjavo zavarovalnice nam le sporoči pri kateri zavarovalnici trenutno plačuje dopolnilno zdravstveno zavarovanje. To lahko stori tako, da nas pokliče po telefonu ali izpolni obrazec na naši spletni strani.

Stranka na e-poštni naslov prejme potrdilo o naročilu. Dokumentacijo za sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pa dobi v papirnati obliki na izbrani naslov.

Poleg pristopnice, ki je podlaga za sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja zavarovanja pri novi zavarovalnici stranka prejme tudi pooblastilo, kjer novo izbrano zavarovalnico pooblasti, da le ta prekine zavarovanje pri zavarovalnici kjer stranka trenutno plačuje premijo.

Novo izbrana zavarovalnica nato obrazec za prekinitev pošlje strankini obstoječi zavarovalnici. Stranki se s tem bistveno olajša postopek sklepanja, saj ni potrebno da sama hodi in prekinja zavarovanje na obstoječi zavarovalnici kjer plačuje dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Stranka torej prejme obrazce in v primeru vprašanj ali drugih nejasnosti pokliče 040-556-489 kjer dobi odgovor na vprašanja oziroma pomoč pri izpolnjevanju obrazce.

Stranka nato izpolnjene obrazce vloži v kuverto, ki je priložena dokumentaciji. Ko se podpisana dokumentacija vrne do nas, o tem obvestimo stranko.

Posebnost menjave zavarovalnice pri dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju je 3 mesečni odpovedni rok. V primeru, da se odločite za menjavo zavarovalnice, to pomeni da boste pri obstoječi zavarovalnici plačevali premijo še vsaj 3 mesece od datuma, ko ste se odločili za menjavo zavarovalnice.

Tehnično oziroma natančno do 20. v tekočem mesecu se morate odločiti za menjavo zavarovalnice, da v roku treh mesecev zamenjate zavarovalnico.

Novice. Je spolni odnos brez zdravstvenega zavarovanja varen? 

PRIMER:  Janez Novak se je odločil da zamenja ponudnika dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Dokumentacijo je naročil 18.4.2016. pri zavarovalnici A bo premijo plačeval še za maj junij in julij. S 1.8.2016 mu zavarovanje prične kriti nova zavarovalnica B.

Njegova žena Špela Novak se je za menjavo zavarovalnice odločila 22.4.2016. Ker se je za menjavo zavarovalnice odločila po 20.tem v tekočem mesecu, bo imela začetek zavarovanja pri novi zavarovalnici 1.9.2016.

Pomembna informacija pri menjavi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je tudi to, da  pri menjavi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja stranka ni niti za trenutek brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Če v zgornjem primeru Špela Novak zboli, se ponesreči oziroma potrebuje zdravstveno oskrbo, ji zavarovalnica A stroške zdravstvenih storitev krije točno do 1.9.2016 točno ob polnoči, že naslednji trenutek pa ji stroške zdravstvenih storitev krije novo izbrana zavarovalnica B.

                                           doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

×

Ste našli iskano informacijo?