Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna se draži

Datum: 5.2.2019

Naša pričakovanja iz članka v začetku januarja so se uresničila. AdriaticSlovenici sta pri povišanju premije sledili tudi Triglav zdravstvena zavarovalnica in Vzajemna.
Višja premija je bila pričakovana, saj so iz Vzajemne sporočili, da so bili v letu 2018 odhodki za škode dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za 5,5 odstotka višji kot v letu 2017.
S Triglav zdravstvene zavarovalnice niso sporočili za koliko se je njihov obseg škod povečal v letu 2018 v primerjavi
z letom 2017, so pa sporočili, da so po podatkih ZZZS odhodki za zdravstvo v letu 2018 glede na leto 2017 zrasli za 6,6%.

Z Vzajemne sporočajo, da zaradi rasti stroškov beležijo negativen izid na produktu dopolnilno zdravstveno zavarovanje Vzajemna, že tretje leto zapored.
Rast stroškov zdravstvenih storitev je bila na obeh delih, tako na obsegu zdravstvenih storitev, kot tudi v višji ceni zdravstvenih storitev. Hkrati produkt dopolnilno zdravstveno zavarovanje Vzajemna financira tudi programe za skrajšanje čakalnih vrst.

Na Triglavu poljudno razlagajo, da če povečamo plače zdravnikom ne moremo pričakovati, da se bodo zdravstvene storitve pocenile. Če upoštevamo še faktor staranja prebivalstva, kjer se vsako leto obseg zdravstvenih storitev poveča, je zvišanje premije na produktu Triglav dodatno zavarovanje logično.

Obe zavarovalnici hkrati napovedujeta trend višanja cen zdravstvenih storitev in obsega stroškov zdravstvenih storitev.

Edina prava REŠITEV je: VJEŽBAJ PIČKA TI MATERINA!!!

vjezbaj-pizda-ti-materina

Dejstvo je, da največ stroškov zdravstvenih storitev povzročijo upokojenci. Če bi le ti več telovadili bi bili posledično bolj zdravi, hkrati pa bi se zdravstvena blagajna počasneje praznila. Seveda pa je v vsaki šali tudi nekaj resnice.

Povezava na cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je TUKAJ.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna lahko sklenete TUKAJ.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Triglav lahko sklenete TUKAJ.

Dodatno zdravstveno zavarovanje AdriaticSlovenica lahko sklenete TUKAJ.