Rad bi zamenjal dodatno zavarovanje

Datum: 7.12.2018

Cena dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je odvisna od stroškov zdravstvenih storitev. Ker pa se le ti v zadnjih letih pogosto spreminjajo, se spreminjajo tudi cene.

Višji stroški zdravstvenih storitev vplivajo na višjo ceno premije pri vseh zavarovalnicah. V preteklosti se je izkazalo, da sta navadno po tem, ko je premijo dvignila ena zavarovalnica, sta jo v treh do šestih mesecih dvignili tudi preostali dve. Ravno v času menjave cen dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja med zavarovalnicami pa opažamo največ menjav.

Zavarovalnica Triglav svojim zavarovancem ponuja pakete različnih vrst zavarovanj. In čeprav njihova premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ni najnižja, je zaradi paketnih popustov, za zavarovance zavarovalnice Triglav, sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja najugodnejša. Ugodnosti zavarovalnice Triglav si lahko pogledate tukaj.

Zavarovalnica Vzajemna je v osnovi zdravstvena zavarovalnica, zato paketni popusti v njenem primeru niso mogoči. Vzajemna je pa v zadnjih 10 letih, na segmentu dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, večino časa zavarovalnica z najnižjo premijo. Ugodnosti zavarovalnice Vzajemna si lahko pogledate tukaj.

AdriaticSlovenica je zavarovalnica, ki je tako kot Triglav najugodnejša za njihove zavarovance, saj njihovi zavarovanci v večini primerov s paketnim popustom na letni ravni prihranijo več kot je razlika v premiji med Vzajemno in AdriaticSlovenico. Ugodnosti zavarovalnice AdriaticSlovenica si lahko pogledate tukaj.

Poleg osnovne cene pa je pri sklenitvi potrebno upoštevati tudi ugodnosti, ki jih posamezna zavarovalnica nudi. Zato si mora dejansko vsak posameznik na lastnem primeru izračunati katera zavarovalnica je zanj najugodnejša ter primerjati ceno in ugodnosti, ki jih je deležen ob sklenitvi.

Kako tehnično poteka postopek menjave zavarovalnice si lahko preberete tukaj.

V primeru, da ste se odločili zamenjati zavarovalnico lahko to storite TUKAJ.