Varuh zdravja vračilo premije

Vzajemna zavarovancem vrnila 22,50 evrov premije za dopolnilno zavarovanje

Datum: 14.12.2021

Zaradi vpliva epidemije covida-19, je Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., zabeležila nižje odhodke za zdravstvene storitve od načrtovanih. Posledično, so del premije vrnili svojim zavarovancem, torej je mesečna premija za december znašala le 12,10 evrov namesto 34,60 evrov.

Kakšne so cene in ugodnosti dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja preverite na povezavi cenik dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Višina premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja Vzajemna

Vračilo premije zavarovancem Vzajemne

Ker je zavarovalnica Vzajemna, vzajemna družba, ki posluje nepridobitno, pomeni, da lahko ustvari le toliko presežka, kolikor je potrebnega za stabilno poslovanje, varnost zavarovancev in razvoj. Pri letošnjem poračun premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje je znesek znašal v višini 22,50 evrov, ter za tolikšen znesek zmanjšal decembrsko mesečno premije, ki bi drugače znašala 34,60 evrov.

Preverite kakšne ugodnosti prejmete ob sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja na povezavi primerjava dopolnilnih zavarovanj.

Premije dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se v Sloveniji pri različnih zavarovalnicah razlikujejo. Kakšne so cene in zakaj se premije razlikujejo preverite na povezavi dodatno zavarovanje cena.

Obstaja verjetnost, da bo decembrska premija dopolnilnega zavarovanja v letu 2022 za zavarovance Vzajemne nižja, vendar bo na to potrebno še počakati zaradi nepredvidljivega poteka situacije s covid-19.