Triglav predstavil nova produkta: Zobje in Zobje+

Datum: 16.3.2017

Zavarovalnica Triglav zdaj ponuja novi zobozdravstveni zavarovanji Zobje in Zobje+. Z njima so zobozdravstvene storitve pri zasebnih zobozdravstvenih ordinacijah postale bolj dostopne.
Veliko zobozdravstvenih storitev ni v celoti vključenih v obvezno zdravstveno zavarovanje, čeprav lahko nezdravi zobje bistveno poslabšajo celotno zdravje.

Obvezno zdravstveno zavarovanje krije nujne posege, kot je puljenje zoba. Do preventivnega pregleda, ste upravičeni enkrat letno. Zdravljenje zalivke, obvezno zdravstveno zavarovanje krije v višini do 80 %, protetiko pa le v višini 10 %, pa še to z izjemami.  Pri tem dopolnilno zdravstveno zavarovanje sicer pokrije razliko, vseeno pa je treba za nadstandardno opravljeno storitev ali uporabo nadstandardnega materiala doplačati z lastnega žepa. Za belo zalivko na stranskih zobeh moramo doplačati, preventivni poseg pri ustnem higieniku, pa je po dopolnjenem 18. letu starosti popolnoma samoplačniški. V  primeru izdelave mostička moramo celotno storitev kriti sami, saj nam ga obvezno zavarovanje ne krije. Za najboljše materiale pri popravilu zob, moramo torej vedno doplačati.

Z zavarovanji Zobje in Zobje+ se doplačilom v primeru uporabe nadstandardnih materialov izognemo. Tukaj govorimo o  beli zalivki na stranskih področjih ali kakovostnih keramičnih nadomestkih v vidnem področju….V primeru nezgode , ki terja  popravilo ali nadomestitev zoba, lahko z zavarovanjem Zobje računate na takojšno rešitev situacije z najkakovostnejšimi materiali. V primeru zavarovanja Zobje+ pa vam implantat pripada tudi, če manjkajoči zob ni posledica poškodbe, ampak recimo granuloma. Poleg tega zavarovanje Zobje+ omogoča celo kritje stroškov samoplačniških zobozdravstvenih storitev preventive in protetike. Preventivne zobozdravstvene storitve so v porastu,  zaradi preprečevanju parodontoz in drugih zobozdravstvenih težav.

S sklenitvijo dodatnega zavarovanja Zobje, se boste izognili doplačilom za nadstandardne materiale in storitve.

 

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

 

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo