Trajanje dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in odpoved

V primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je pri vseh treh zavarovalnicah minimalno trajanje zavarovanja eno leto. Po preteku enega leta od sklenitve dodatnega zavarovanja, se lahko brez dodatnih stroškov in s trimesečnim odpovednim rokom zavarovanje prekine ali zamenja zavarovalnico za dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Če se sklene dodatno zdravstveno zavarovanje več kot mesec dni po prekinitvi ali prenehanju predhodnega zavarovanja, bo nastopila trimesečna čakalna doba. Kaj je čakalna doba si lahko prebere tukaj.

PRIMER: Janez Novak (63let) je pred enim letom sklenil dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri zavarovalnici A. Po enem letu je ugotovil, da bi mu bolj ustrezala zavarovalnica B. Do 1.1.2016 je odpovedal zavarovanje pri zavarovalnici A. Do 1.4.2016 bo še plačeval premijo pri zavarovalnici A., nato pa bo premijo plačeval pri zavarovalnici B.

P.S. Če Janez Novak ne bi odpovedal pogodbe pri zavarovalnici A bi bil dvojno zavarovan in bi moral plačati za nazaj obema zavarovalnicama.

Zavarovalne police se v primeru dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja avtomatsko obnavljajo. Ali se polica avtomatsko obnovi vsako leto ali na 2 leti ali 5 let, ne vpliva na zavarovanca. Bistven podatek, ki je tudi naveden v splošnih pogojih pa je, da zavarovanec lahko prekine dopolnilno zdravstveno zavarovanje po enem letu s 3 mesečnim odpovednim rokom.

                                        doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

×

Ste našli iskano informacijo?