Kdaj naj sklenem dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje (imenovano tudi dodatno zdravstveno zavarovanje) je potrebno skleniti takrat, ko postanemo zavezanci za doplačila (npr.: ob prvi zaposlitvi, študenti s 26. letom ob koncu šolskega leta, študenti in dijaki ob izgubi statusa,…), saj samo v tem primeru ne bo potrebno doplačevati za zdravstvene storitve.

V kolikor si uredimo dopolnilno zavarovanje več kot mesec dni od dneva ko smo si na novo uredili obvezno zavarovanje, pademo v trimesečno čakalno dobo. Kaj je čakalna doba si lahko preberete tukaj.

PRIMER: Janez Novak si je uredil obvezno zavarovanje 15.oktobra. V kolikor si je v roku enega meseca uredil tudi dopolnilno zavarovanje, mu ne bo potrebno doplačevati za zdravstvene storitve. V kolikor pa si je Janez uredil dopolnilno zavarovanje 16. novembra ali kasneje, bo padel v trimesečno čakalno dobo, kar pomeni, da bo še tri mesece doplačeval zdravstvene storitve. Stroški so lahko zelo visoki.

Naš nasvet je, da dopolnilno zdravstveno zavarovanje sklenete pravočasno. To pomeni, da ko se zaposlite sklenete dopolnilno zdravstveno zavarovanje v roku enega meseca. Če ta rok zamudite je zopet vodilo, da sklenete to zavarovanje čim prej, saj se s tem izognete doplačilu na premijo.

 

                                         doc_shutterstock_2

V primeru dodatnih vprašanj smo vam vedno na voljo na številki 040 556 489.

 

Klikni na logo in preveri ugodnosti! 

Adriatic-medium-logo

Triglav-medium-logo

 

 

×

Ste našli iskano informacijo?